Özdilek

Kültür/Sanat

MOBESE ile Kocaeli, Daha Güvenli Olacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


Başkan Karaosmanoğlu ile Vali Topaca, MOBESE Sistemi’nin kurulduğu merkezde incelemelerde bulundu
 
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 42 Evler’deki MOBESE Merkezi’nden incelemelerde bulundu. MOBESE’nin Kocaeli halkının daha huzurlu ve güvenli bir yaşam sürmesini sağlayacağını söyleyen Vali Topaca, desteklerinden dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.
 
MOBESE MERKEZİ’NDE İNCELEME
Kocaeli’nde Kameralı Takip Sistemi(MOBESE) kurulmasına yönelik olarak Kocaeli Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü çalışmalar hızla devam ediyor. İlk aşamada İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde hizmet verecek sistemin kurulduğu 42 Evler’deki MOBESE Merkezi’ni inceleyen Vali Topaca ile Başkan Karaosmanoğlu yetkililerden bilgi aldı.
 
İZMİT, DERİNCE VE KÖRFEZ’E 218 KAMERA
Burada Başkan Karaosmanoğlu ile Vali Topaca’ya ilk aşamada İzmit, Derince ve Körfez ilçelerine kurulması planlanan 218 adet kameradan 112 tanesinin 360 derece hareketli olacağı ve zoom yapma özelliğine sahip olacağı bilgisi verildi. Sistem odasında ise halen İzmit’te kurulu bulunan 10 adet MOBESE kamerasının görüntüleri eşliğinde Vali Topaca ile Başkan Karaosmanoğlu’na, sistem tamamlandığında 14 operatörün kameraları sürekli olarak takip edeceği, herhangi bir olay anında ekiplere anında haber verilebileceği ifade edildi.
 
SİSTEM 14 NİSAN’DA DEVREYE GİRECEK
Yapılan bilgilendirmede sistemin 14 Nisan’dan itibaren tam olarak çalışmaya başlayacağı da vurgulandı. Burada Vali Topaca’ya Valilik binasından çıkıp, MOBESE Merkezi’ne gelişi sırasında kameralardan birinden alınan görüntü de izletildi. Aldığı bilgiler karşısında memnuniyetini ifade eden Vali Topaca, yaptığı açıklamada halen kameraların montaj işleminin devam ettiğini söyledi.
 
TOPLAM 1039 KAMERA OLACAK
Sistem tamamlandığında MOBESE Merkezi’nin yanı sıra Kaçakçılık ve Asayiş şubelerinin de aralarında bulunduğu 8 ayrı merkeze de görüntü intikal ettirileceği bilgisi verilen Vali Topaca, ‘’MOBESE Sistemi’nin kurulması için çalışmalar 6 ay önce başladı. İlk olarak İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde kurulması için ihale yapıldı. Böylece 218 ayrı noktadan görüntü alınacak. 8 ilçede daha ihale yapma aşamasındayız. İlavelerle birlikte Kocaeli genelindeki kamera sayısı 1039 olacak. Kocaeli böylece daha güvenli ve huzurlu bir kent olacak. Bu sistemin trafik açısından da önemli katkıları bulunacak’’ ifadesini kullandı.
 
BAKAN İLE BAŞKAN’A TEŞEKKÜR
MOBESE Sistemi’nin çevre kirliliğini önleme, suç ve suçluların tespitinde yetkililere yardımcı olacağını aktaran Vali Topaca, ‘’Bu sistemi çok önemsiyoruz. 2011 yılının sonuna kadar bütün ilçelerimizde sistem hizmete girecek. Böylece 24 saat boyunca halkımızın can ve mal güvenliği kontrol altında olacak. Sistemin ciddi bir de caydırıcılık özelliği bulunacak. Emniyet, Jandarma ve Büyükşehir Belediyesi’nin işi kolaylaşacak. Bu konuda Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün, bize çok yardımcı oldu. Kendilerine ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Sistemi kurarken Büyükşehir’in açtığı kanalları kullandık, buda maliyetin önemli oranda azalmasını sağladı. Başkan Karaosmanoğlu’na da teşekkür borçluyuz’’ açıklamasını yaptı.
 
GEBZE’YE DE 40 ADET İLAVE KAMERA
Gebze’ye de 40 adet kamera ilavesi yapılacağını sözlerine ekleyen Vali Topaca, bu yılın sonunda Kocaeli genelinde MOBESE Sistemi’nin tam olarak faaliyete geçeceğini söyledi. Vali Topaca ile Başkan Karaosmanoğlu’na sistemle ilgili ayrıntılı bilgi veren Emniyet yetkilileri, MOBESE’ye ilave olarak 520 adet araç takip sistemiyle ekiplerin hareketlerinin tespit edileceğini, böylece tüm ekiplerin bir vücut gibi hareket edeceğini aktardı. Ayrıca her ekibin araç ve şahıs sorgusunu kurulacak yeni sistemle anında yapabileceği de vurgulandı. Daha sonra Vali Topaca ile Başkan Karaosmanoğlu, Emniyet’in bazı birimlerinin de taşınması planlanan binayı dolaştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat