Özdilek

Güncel

“Mısır hassasiyeti Kırım’a da gösterilsin”

CHP’liler, yarın düzenlenecek olan Kırım yürüyüşüne destek kararı aldı. İl başkanı Yalçın Kuşkan, “Mısır ve Mursi konusunda gösterilen hassasiyet Kırım için de ortaya konulmalıdır” dedi

5 Mart 2014 Saat: 17:42
“Mısır hassasiyeti Kırım’a da gösterilsin”
“Mısır hassasiyeti Kırım’a da gösterilsin”

Kırım Tatarları Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı yönetim kurulu ile birlikte dün CHP’yi ziyaret ederek il başkanı Yalçın Kuşkan ve İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ile bir araya geldi. Federasyon Başkanı Aracı, CHP’lilerden yarın saat 17.30’da Merkez Bankası’ndan başlayacak olan Kırım ve Ukrayna’da meydana gelen olaylara dikkat çekmek amacıyla yapacakları yürüyüş için destek istedi.

 

5 BİN KİŞİ HEDEFLENİYOR

Rusya Federasyonu’nun Kırım’ı işgalini protesto etmek için yürüyüş yapacaklarını söyleyen Aracı, “Yalçın Kuşkan ve Sefa Sirmen’den yürüyüşe destek istemek için ziyarete geldik. Bize desteklerini verecekler” şeklinde konuştu. Aracı yürüyüşe katılımda hedeflerinin 5 bin kişi olduğunu söyledi.

 

ÖZGÜRLÜKLERE

MÜDAHALEYE KARŞIYIZ

Ziyarette konuşan CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, “Özgürlüklere müdahaleyi asla tasvip etmiyoruz, buna karşıyız. Mısır’a gösterilen duyarlılık Kırım’a da gösterilmelidir. Demokratik hakları destekliyoruz. Yürüyüşte de dernek başkanımızın yanında olup destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

HASSASİYET GÖSTERİLMİYOR

Sirmen’in ardından söz alan Yalçın Kuşkan, Mısır’ın devrik lideri Mursi’ye gösterilen hassasiyetin Kırım’a gösterilmediğini söyledi. Bu durumun kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Kuşkan, “Oradaki insanlar bizim soydaş ve yakınlarımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yürüyüşe katılacağız. Duyarlı yurttaşların da yürüyüşe katılmasını bekliyoruz” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat