Özdilek

Eğitim

Miniklere Satranç Takımı

Büyükşehir’in “Doğru Hamlede Buluşalım” Projesi iki yılda 65 bin satranç takımına ulaştı

5 Ocak 2014 Saat: 11:50
Miniklere Satranç Takımı
Miniklere Satranç Takımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik geçen yıl başlattığı satranç takımı dağıtımını bu yıl da gerçekleştirecek.

28 bin 500 adet satranç takımı 8 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek törenle dağıtılacak.  Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek tören 13.00’de başlayacak. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Nisan ayında 36 bin 500 adet satranç takımı dağıtmıştı. Bu yılki dağıtımla birlikte toplam 65 bin adet satranç takımı verilmiş olacak.

 

“DOĞRU HAMLEDE” YİNE BULUŞACAĞIZ

 “Doğru Hamlede Buluşalım” adını taşıyan proje için düzenlenecek tören yine renkli görüntülere sahne olacak. Törene İzmit merkezdeki öğrencilerin yanı sıra tüm ilçelerdeki ilköğretim okullarını temsilen, 12 öğrenci katılacak. Ayrıca salon dahilinde 200 öğrencinin katılacağı satranç gösteri müsabakaları yapılacak.

 

ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre bu yıl, 12 ilçede ilkokula kayıtlı olan toplam 28 bin 500 öğrenciye satranç takımları dağıtılacak. Bunun yanı sıra ilkokul öğretmenlerine de satranç seti verilecek. Öte yandan geçen hafta itibarıyla dağıtımına başlanan satranç setlerinin önümüzdeki hafta itibarıyla tamamlanması hedefleniyor.

 

TÜRKİYE KONUŞTU

Büyükşehir Belediyesi’nin satranç sporunu tabana yaymak amacıyla geçen yıl başlattığı Doğru Hamlede Buluşalım Projesi ülke genelinde de büyük ses getirdi. Geçen yıl Gebze’den start alan dağıtım Nisan ayında İzmit’te yapılan büyük törenle taçlandı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı’nın en üst düzeyde temsil edildiği törene dünyaca ünlü satranç ustaları katılmış ve çocuklarla mini bir müsabaka gerçekleştirmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat