Özdilek

Ekonomi

Minibüsçü ve otobüsçülerle eyleme hazırlanıyor

Kocaeli Esnaf Odaları Birliği başkanlığını aralıksız 25 yıldır sürdüren ve Kocaeli şöförler odası başkanlığını da 25 yıldır aralıksız devam ettiren Kemal Kaya, Kocaeli'ndeki çok tanınan bir renkli kişilik olarak biliniyor

11 Mart 2014 Saat: 12:46
Minibüsçü ve otobüsçülerle eyleme hazırlanıyor
Minibüsçü ve otobüsçülerle eyleme hazırlanıyor

Yönetmelik halk taşımacılığı yapanları kızdırdı

Minibüsçüler ve otobüsçülerle ilgili ailevi sosyal güvenlik bakanlığının hazırlamış olduğu yönetmenlikler ilgili konuşacağız . Bu yönetmeliğe göre65 yaş üstü insanlarımızın ücretsiz taşınmasınlar ilgili bir eyleme kalkarak bunu kabul etmeyeceklerini duymuş bulunmaktayım. Minibüsçü ve otobüsçü esnafımıza bu taşıma  şeklinin çok fazla yük getireceğini sanıyorum. Gazi'ler, postacılar, polisler ve engellileri zaten bedava taşıyorlardı. Şimdi bir de 65 yaş üstü insanın onbinlerce olduğunu düşünürsek, günlük 500 bin kişinin 150 binini oluşturuyorlar. Esnafımızın tepki göstermeleri çok doğaldır ve Gazi'ler ile engelliler konusunda tek bir şikayetleri yoktur.

Politikacılara çok kızgınlar

Araçlarımızı politikacılar kullanacaklar halka açacaklar ama ceremesini bizler çekeceğiz. KDV ve diğer vergilerin yüksek oluşu zaten büyük bir rahatsızlık yaratıyor. KDV lerinin yüzde 18'den yüzde 8' e indirilmesini istedik ama maliye bakanlığı kabul etmiyor. Mazot ücretleri zaten çok yüksek. Yolcu taşımacılığı yapan esnafa daha ucuz mazot istiyorlar. Lastik fiyatları çok yüksek. 24 çeşit vergi ödüyorlar. Deniz'de yatı olanlara ucuz mazot veriyorlar ama dünyanın insanının kaşlara dünyanın vergisini verem esnafa tek bir indirim ve güzellik yapılmamaktadır. Ucuz mazotu mutlaka devletin vermesi lazım. KDV nin düşürülmesi lazım. 65 yaş üst insanlarımıza hizmet bu şartlarda verilmesi imkansızdır ve çok büyük külfet olmaktadır. Bu yönetmenliğin bakanlıkça gözden geçirilmeden getirdikleri ve götürdükleri hesaplanmamış ve kendilerince çıkarılmıştır. Özel halk otobüs ve minibüsçülerinde 65 yaş üst vatandaşın taşınmasına izin verilmemeleri söz konusu olabilir. Yani kısacası bu pahalılıkta bu insanları taşımak istemiyorlar.

Otobüsçülerle ve minibüsçüler, eylem yapmak için karar almak üzereler. Bu bakanlık kararına tepkililer. Sırtlarına yüklenmiş 17.nci bir kambur olarak görüyorlar. Kontak kapama eylemi yakma üzere olduklarını duyduk ve devletle karşı karşıya gelebilirler. 4376 sayılı kanunun 1.nci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanılarak hazırlanan yönetmelik bakanlıkça yürürlüğe esnafa sorulmadan hayata geçirilmiştir. Minibüsçü ve otobüsçü arkadaşlarımız tarifeleri biz belirlerken öğrencilere yüzde 50 indirim yapıyorlardı. Ama artık tarifeleri biz yapmıyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat