Özdilek

Güncel

“Milli değil ‘AKP’ Eğitim Bakanlığı”

Görevden alınan okul müdürleri ile ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın adındaki ‘milli’ ibaresi kaldırılmıştır, AKP Eğitim Bakanlığı’na dönüştürülmüştür” dedi.

28 Ağustos 2014 Saat: 18:04
“Milli değil ‘AKP’ Eğitim Bakanlığı”
“Milli değil ‘AKP’ Eğitim Bakanlığı”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim kurumlarında yönetici konumunda 4 yıl görev süresini dolduranlara yönelik uyguladığı değerlendirme çalışmasının sansasyon yaratan sonuçlarına bir yorum da Eğitim-İş Kocaeli Şubesi’nden geldi. Şube adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Bilal Şener,  “Milli Eğitim Bakanlığı’nın adındaki ‘milli’ ibaresi kaldırılmıştır, AKP Eğitim Bakanlığı’na dönüştürülmüştür” ifadesine yer verdi.

 

Hükümetin, paralel yapıyı eğitimde de tasfiye etme gerekçesi ile sınavı kazanarak göreve gelenler dahil tüm okul müdürlerini görevden alarak Cumhuriyet’in en büyük okul müdürleri tasfiyesini gerçekleştirdiğini belirten Şener, “Devletin hukuksuz uygulamalarına bu değerlendirme raporları ile bir yenisi daha ekledi. Adım adım dikensiz gül bahçeli AKP’li Milli Eğitim inşa edilmektedir” dedi. 

 

Söz konusu yönetmeliğin yayımlanmasının ardından yöneticilik için yeterli puanı alamayan üyelerimize yönelik dava dilekçesi hazırladıklarını söyleyen Şener, “Eğitim-İş olarak bu haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı gerekli demokratik ve meşru mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi ve diğer sendikalara “Ortak tepki, ortak mücadele” çağrısı yaptı. 28 Ağustos’ta da diğer sendikalara yaptıkları bu birlik çağrısını yazılı olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat