Özdilek

Siyaset

“Millet geçim derdine düştü”

SP Kartepe İlçe Teşkilatı’nın aylık divan toplantısında konuşan İlçe Başkanı Cevdet Çepil, vatandaşların ekonomik sıkıntı içinde boğulduğunu, geçim derdine düştüğünü söyledi

20 Kasım 2013 Saat: 16:48
“Millet geçim derdine düştü”
“Millet geçim derdine düştü”

SP Kartepe İlçe Teşkilatı aylık ilçe divan toplantısını partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Cevdet Çepil, “Bu salondaki heyecan, Refah Partisi’nin iktidar olup belediyeciliğe damga vurduğu 95-96 seçimleri öncesi görüntüyü anımsatmaktadır” dedi. Vatandaşın ekonomik sıkıntısına da değinen Çepil, “Milletimiz geçim derdine düşmüş. Nasıl kazanayım da çocuğuma çoluğuma ekmek götüreyim sıkıntısını yaşarken, bu gün ülke gençliğinin yüzde 40’ı kumar illetinin peşinde adeta helak olmakta” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANA ZAM YAPTINIZ MI?

Çepil, “Sayın Başbakan konuşmalarında kızlı-erkekli öğrenci evlerini eleştirerek ‘dinimize ve ahlakımıza uygun değildir. Bunu asla kabul edemeyiz’ diyor. Peki 2004 senesinde AB uyum yasalarına uymak ve AB’ye girebilme sevdası ile zinayı suç olmaktan çıkardığını herhalde hatırlamıyor” dedi. Başbakan’ın 3 çocuk talebini de eleştiren Çepil, “3 çocuk isteğinde bulunuyorsunuz ama işçiye, emekliye, asgari ücreti ile çalışana adam gibi zam mı yaptınız?” şeklinde konuştu.

İNTİHARLAR ARTTI

SP eski İl Başkanı Mehmet Aras da konuşmasında zamları eleştirdi. Aras, “Vatandaş geçinemiyor. Ekmeğe daha dün yüzde 20 zam yaptılar. Bir vatandaş ‘yeter artık’ diyerek Başbakanlığın önünde intihara kalkıştı. Geçim sıkıntısı yüzünden ilimizde iki polis memuru arka arkaya intihar etti. Biz geldiğimizde işçiye, asgari ücretliye, emekliye, memura hakkını vereceğiz. Hükümeti görüyorsunuz kendi aralarında birbirlerine düştüler. Göreceksiniz çok yakın da Anavatan Partisi gibi kaybolup gidecekler” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat