Özdilek

Güncel

MİA ile ilgili iddialar hukuka taşınıyor

Başkan Vekili Özak, MİA projesine yönelik iddiaları hukuka taşıyacaklarını açıkladı

12 Şubat 2014 Saat: 21:48
MİA ile ilgili iddialar hukuka taşınıyor
MİA ile ilgili iddialar hukuka taşınıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın MİA projesi ile ilgili ortaya atılan iddialara karşı Antikkapı’da basın toplantısı düzenledi. Başkan Vekili Özak, MİA projesi ile ilgili basında yer alan ilanının içeriğindeki iddiaları hukuka taşıyacaklarını ifade etti.

 

MİA ALANI KENTİN KALBİ OLDU

MİA alanının planlanmasının kent gündeminde olduğunu belirten Başkan Vekili Özak, vatandaşların itirazlarının değerlendirilerek projenin mecliste onaylandığını kaydetti. Kente büyük bir vizyon kazandıracak MİA’nın alanı ile ilgili konuya bütünsel bakılması gerektiğine değinen Özak, “MİA’nın kararı 2006 yılında alındı. Artık bu alan kentin kalbi haline gelmiştir. Mevcut imar ile gelişmesi mümkün olmayan alana yeni bir imar yaparak burayı kazandık” dedi.

 

SİYASET ÜSTÜ TARTIŞALIM

Bu bölgedeki bütün küçük esnafın haklarının korunduğunu belirten,

Kocaeli’nin geleceğini önemli yönde etkileyecek bir plana imza attıklarını vurgulayan Özak, sahil yolunu da 20 metreden 35 metreye çıkardıklarını ifade etti. Özak, “MİA içinde 50 metrelik bir bulvar açılarak İzmit merkez ile entegrasyonunu sağlıyoruz. Konu siyaset üstü tartışılmalıdır. İnsanlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Her şey yasalara uygun olarak yapılıyor” ifadesini kullandı.

 

FUAR ALANI İLE İLGİLİ İDDİALAR

Kocaeli fuar alanının bir iş adamına satıldığı yönündeki iddialara da yanıt veren Özak, “Fuar alanı yine fuar alanıdır ve imarı değiştirilmedi. Burası fuar alanı olarak devam edecek. Burası için hazırlanan alternatif projeleri halkımıza sunacağız. Bu alanla ilgili hiçbir görüşme söz konusu değildir. Bu tür iddialar kente zarar verir. Bu iddialarla ilgili hukuki süreci başlattık” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat