Özdilek

Siyaset

MİA bilmecesi çözülmek bilmiyor

MİA projesi ile ilgili açıklama yapan CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Ulusoy, “Özak bir yılda kararını niçin değiştirdi?” diye sordu

8 Şubat 2018 Saat: 14:54
MİA bilmecesi çözülmek bilmiyor
MİA bilmecesi çözülmek bilmiyor

CHP İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İlker Ulusoy yaklaşık 2 aydır kent gündemini meşgul eden MİA projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ulusoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ile ilgili, “Altında Zekeriya Özak imzalı bir belgeyle çok katlı yapılaşmanın o bölgede sorun yaratacağı sebebiyle bu talep reddedilmişti. Peki ne oldu da bir yıl bile geçmeden Özak bu kararını neden değiştirmiştir?” dedi.

CHP İzmit İlçe binasında yapılan basın açıklamasında CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın yanı sıra İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Veli Beyaztaş ve meclis üyesi İlker Ulusoy yer aldı. Basın açıklamasında ilk söz alan Küçükkaya oldu.CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Salı günü İzmit Belediye Meclisi toplantısında son aylarda kent gündemini çokça meşgul eden konu hakkında meclis üyelerimiz Sayın Nevzat Doğan’ın cevaplaması adına yazılı bir soru önergesi vermiştir. Ancak Sayın Doğan yine aynı tavrı gösterip, ‘Tamam tamam konuşuruz’ diyerek bu önergeyi ötelemiştir. Böyle ciddi bir konuda nasıl böyle bir tavır takındıklarını merak ediyoruz. Bu konuyla ilgili meclis üyemiz İlker Ulusoy bu konuda kamuoyunu tekrar bilgilendirmek adına bu sorunu tekrar açıklama gereği duymuştur” diye konuştu.

“Sükut ikrardan gelir”

CHP’li meclis üyesi İlker Ulusoy, “6 adet soru sorduk. Bu sorular daha fazla da sorulabilirdi. Bu soruların cevaplanması en fazla 6-7 dakikada cevaplanabilirdi. Ancak bu soruları cevaplayamadılar. Sayın Nevzat Doğan kendisi bu konu hakkında konuşmadı. Çünkü sükut ikrardan gelir. Aynı şekilde Sayın Zekeriya Özak da bu soruları cevaplamadı. Sayın Özak birçok toplantı düzenleyerek il başkanından, oda başkanlarına kadar bu projeyi anlatmak için toplantılar düzenledi. Peki meclis toplantısında bu soruları neden cevaplamadı? Real arazisinin el değiştirmesinin ardından yeni arazi sahipleri plan itiraz süresinde İzmit Belediyesi’ne itiraz ederek bir olan emsalin iki buçuk olmasını talep etmiştir. Altında Zekeriya Özak imzalı bir belgeyle çok katlı yapılaşmanın o bölgede sorun yaratacağı sebebiyle bu talep reddedilmiştir. Peki bir yıl bile geçmeden Özak bu kararını neden değiştirmiştir?

“Toplanan para afrin’e gönderilsin”

Ulusoy’un ardından yeniden söz alan Küçükkaya, “İlimizde başka bir sorun daha öne çıkıyor. Maalesef aynı partiden olmasına rağmen Büyükşehir ve İzmit Belediyesi sürekli karşı karşıya kalıyor. Ama bazı önemli noktalar var ki Nevzat Doğan kasıtlı olarak susuyor ve bilgi vermiyor. Bunlardan bir tanesi de çöp fabrikasıdır. Dilovası halkının istemediği bu yapı İzmit’in ciğerleri olarak tabir edilen bir yerde yapılmak isteniyor. Yine memleketin birçok bölgesinde insanlar üzüntülü. Afrin’e yapılan operasyon kapsamında ülkemizin birçok şehrine şehit ateşi düşmektedir. Ayrıca Nevzat Doğan mecliste Kocaeli’deki muhtarları bir yurtdışı gezisine götürme planından bahsetti. Neden bu kültür gezisine İzmit muhtarları değil de kentteki tüm muhtarlar götürülüyor. Biz bu oldukça büyük bütçeye mal olan gezinin maliyetinin toplanarak Afrin’de şehit düşenlerin ailelerine verilmesini talep ediyoruz” dedi.

“Başkan doğan’dan umudum var”

AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ile MİA konusunda bir görüşme gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin sorulması üzerine Küçükkaya böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğini ifade ederek, “Biz MİA’yı Mehmet Akif Yılmaz’ın açıklamasından sonra eleştirmedik. Biz birinci MİA’yı da ikinci MİA’yı da mahkemeye verdik. Konunun özü ile ilgili bir problemimiz yoktur. Biz konunun kişilere rant sağlamak için düzenlenmesi kısmında eleştirilerde bulunuyoruz. AKP buranın planlanmasını oy kaygısına dayalı bir şekilde yürütmektedir. Birinci MİA planlanmasında neden sanayi çarşısı düzenlenmedi de bu bölge ikinci MİA projesinde düzenlendi? Çünkü orada 8-10 bin kişi karşı çıktı ve onların yakınlarıyla birlikte orada bir oy kaygısı yaşandı. Ben Büyükşehir Meclisi’nde Nevzat Doğan’ın aslanlar gibi bir tavır koyup bu duruma karşı çıkacağını düşünüyorum. Dilovası’nda çöp fabrikasına tavır koyan belediye başkanları gibi Sayın Doğan’ın da İzmit’i ilgilendiren bu konu hakkında tavır koyacağından umudum var” diye konuştu.

HABER: Ufuk BAGAN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat