Özdilek

Siyaset

MHP’nin 60 bin TL kira borcu var

İl Genel Meclisi’nin kasım ayı toplantılarının dördüncü birleşimi Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda yapıldı.

7 Kasım 2013 Saat: 15:44
MHP’nin 60 bin TL kira borcu var
MHP’nin 60 bin TL kira borcu var

İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç’ın yönettiği toplantıda, gündem maddelerine geçilmeden önce, daha önce rehabilitasyon merkezlerine yapılması planlanan seralar konuşuldu. Kılıç, “Rehabilitasyon merkezlerimiz sera ihtiyacı olan okullarımız bize teklifle gelirlerse bunu değerlendirmeye alacağız. Teklif yapılması gerekiyor. Bütçemiz hazır” dedi. Projeyi yürüten komisyon üyesi Muhammet Karaosmanoğlu ise kendilerinin gerekli değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek, “Ortada bir teklife gerek yok. Biz tespitini yaptık. İl Tarım Müdürlüğü ile böyle bir çalışma yapılabilir. Prosedür böyleyse kurumlardan resmi talep edilmesini istemek gerekiyor” dedi.

Gündem maddelerinde yer alan İzmit Ömerağa Mahallesi Ankara Caddesi’ne cepheli 5, 6 ve 7’inci katta büroları bulunan MHP İl Başkanlığı, Teksif İş Sendikası ve bir dernek yerinin satışı konusunda karara varıldı.

Söz konusu katların eğitim yatırımlarında kullanılması için satışı meclis tarafından onaylandı. Mehmet Kaçar, “Eğitimdeki yatırımların artması adına sözü edilen satılacak yerler arasında bu bina yok. Daha önce yetki verilen 13 taşınmaz için karara gerek yok. Ama bahsi geçen bu taşınmaz, diğer 13 taşınmaz arasında yok. Bu konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini talep ediyorum” dedi. Daha sonra söz alan AKP Grup Başkan Vekili Celal Özkaraaslan, bu binada oturanların kiralarını ödeyip ödemediklerini sordu.

Özkaraaslan’a cevap veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres, isim vermeden 5 nci katı kullanan MHP’nin kirasını düzenli olarak ödemediğini söyledi. Eres, “Bir siyasi partimiz düzenli ödememekte. 60 bin lira borçları var. Konuyla ilgili icra takibi başlattık. MHP borcunu Aralık ayında ödeyeceğini söyledi” dedi. Tekrar söz alan CHP’li Mehmet Kaçar, “Yalnız bu partiden değil, bazı belediyelerden de kiralarımızı alamıyoruz. Satış kararı verilmemiş bir taşınmazın komisyon kararınca satılmasını doğru bulmuyorum. Bu meclis kararı ile yapılacak bir iş. Bizim yüzlerce kirada olan mal varlığımız var. Yalnız sözü edilen bu partiden mi alacağımız var da bunu kamuoyuna deklare ediyoruz. Bu konunun muhatabı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’dir” şeklinde konuştu.

Mehmet Kaçar’a cevap veren Fahim Kılıç, “Hala parti ismi zikrediyorsunuz. Biz komisyondan tüm binalarla ilgili rapor istedik. Bütün değerler bizim. Belediyeleri bile icraya verdiğimiz dönemler oldu. Biz kamunun malına sahip çıkıyoruz” dedi. Kendini savunan Özkaraaslan, “Benim MHP’yi sorma nedenim gündemimizin bu olması. Bu gizli bir şey değil. Kimin ne borcu varsa kayıtlı. Biz burada kamu adına hareket ediyoruz. Bu mülkte oturan kirasını ödemek zorundadır. Burada bir parti de olabilir, şahıs da olabilir” şeklinde konuştu. Son olarak söz alan Kaçar, MHP’nin savunuculuğunu yapmadığını, Gölcük Belediyesi’nin 7 triyonu, İzmit Belediyesi’nin ise15 trilyonu niye vermediğini merak ettiğini söyledi.

CHP’li meclis üyesi İsmet Kanık, Akmeşelilerin yaşadığı sıkıntılara da değinerek, “Akmeşe’de bir tane PTT şubesi var, o da 6 gün kapalı bir gün açık. O da sadece cuma günü. PTT hizmetlerinden faydalanılamıyor. Böyle bir uygulama Uganda da bile yok. O bölgede hizmet çok fakir, 2009 seçimlerinden sonra doğalgaz gelecek dendi ama gelmedi. Yağmur yağıyor, elektrik ve telefon kesiliyor. Valimizin bu bölgeyle ilgili olarak mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi. Yine CHP’li Evnur Sandal, Kartepe Atakent Mahallesi’nde de PTT ile ilgili sorun yaşandığını söyledi. Sandal’a cevap veren Kaçar, “Ben o bölgeyi biliyorum, orada sorun yok” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat