Özdilek

Siyaset

MHP Kandıra’da “Uğur” dönemi başladı

Milliyetçi Hareket Partisi Kandıra İlçe Teşkilatı’nın 12. Olağan Kongresi Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede oyların çoğunluğunu alan Ahmet Uğur ilçenin yeni başkanı seçildi.

23 Mart 2017 Saat: 09:50
MHP Kandıra’da “Uğur” dönemi başladı
MHP Kandıra’da “Uğur” dönemi başladı

MHP Kandıra’da “Uğur” dönemi başladı

Milliyetçi Hareket Partisi Kandıra İlçe Teşkilatı’nın 12. Olağan Kongresi Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede oyların çoğunluğunu alan Ahmet Uğur ilçenin yeni başkanı seçildi.

 

Kongrede 283 oy kullanıldı. 3 geçersiz oy çıkarken oyların 131'ini Özkan Ayyıldız, 149'unu ise Ahmet Uğur alarak MHP Kandıra'nın yeni ilçe başkanı seçildi. Kongreye MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İl Başkanı Aydın Ünlü, il yöneticilerinden Sunay Gezer, Ayhan Yılmaz, İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz ve yönetiminden Metin Ceyhan, Recep Arı, Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, 21. Dönem Kocaeli eski Milletvekili Kemal Köse, MHP Kandıra belediye meclis üyeleri, delegeler, mahalle başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

iki adaylı kongre

Yaklaşık 9 ay önce görevden alınan MHP Kandıra eski İlçe Başkanı Türkan Özcan’ın ardından İl Başkanı Aydın Ünlü tarafından göreve getirilen Özkan Ayyıldız ile delegelerin isteği üzerine aday olduğunu söyleyen Veteriner Hekim Ahmet Uğur’un yarışacağı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongrede divan başkanı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı olurken, katip üyeliğe ise il sekreteri İzzet Önder ve Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu seçildi.

 

 

 

Küllerimizden doğduk

İlk konuşmayı yapan Ahmet Uğur, “Bu kararı alırken tüm üyelerle, delegelerle görüştüm. Tek başına karar almadım. Herkesin ortak kararıyla aday oldum. Bu anlamda bana destek olan tüm üyelerimize ve sevenlerime teşekkür ederim. Biz davamızın neferiyiz. Şu anki ilçe başkanımız da görevini güzel bir şekilde yerine getirdi. Kesinlikle aramızda rekabet, çekişme yok. Kazanmak veya kaybetmek yok. Bugün biz burada 500 partili bir araya getirdik ve küllerimizden yeniden doğduk. Bundan önce tek adaylı yapıyorduk ve 60 kişi ancak katılıyordu. Parti olarak küllerimizden doğduk ve bu bizim için bir gururdur. Kazansak da kaybetsek de beraber yürüyeceğiz. İnşallah delegelerimizin tercihi benim listemden yana olur” ifadelerini kullandı.

 

Aynı ağacın dallarıyız

“Ben bu toprakların öz evladıyım” diyerek sözlerine başlayan Özkan Ayyıldız ise, “Kandıra’da yapacağımız çok iş var. Bunu da birlik ve beraberlik içerisinde yapmaktan başka çaremiz yok. Kandıra bizim, bu vatan bizim ve bizler aynı ağacın dallarıyız. Ülkücü ülkücünün kardeşidir. Canımdan çok sevdiğim davama ve Kandıra’ma ve ülkücü camiaya hizmet etmek istiyorum. Ülkücü camianın zor gününde şartlar ne olursa olsun mücadele edeceğimize de söz veriyorum” diye konuştu.

 

 

 

Ünlü, Ayyıldız’ı işaret etti

Ardından konuşan İl Başkanı Aydın Ünlü ise, “Kandıra siyasetinde uzun zaman sonra ilk kez iki adaylı kongre yapıyoruz. Ahmet Uğur Kandıra seçmeni üzerinde etkili olan, ismini çok sık duyduğumuz sevdiğimiz, başarılı bir arkadaşımız. Özkan Ayyıldız ise teşkilattan gelen ve kimsenin aday çıkmadığı dönemde verilen görevi hemen kabul ederek Kandıra’da başarılı çalışmalara imza atan biri. Bildiğiniz gibi Kandıra’da yaşanan bir süreç var. Değişim sürecinde eski ilçe başkanı kendi eksiklerini görmeden genel başkanını eleştirdi ve bizde görevden aldık. Sonra sahaya indik ve ilçe başkanlığını teklif ettik. Herkesle konuştuk. Kandıra da kimse kabul etmedi. Daha doğrusu birileri birilerine kabul ettirmedi. O zaman ben Özkan Ayyıldız’ı buraya atadım ve bugüne kadar partide sıkı çalışmalar yaparak partiyi bugüne getirdi” dedi.

 

 

 

 

 

Asla Ayrışmayın

Son olarak söz alan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise, “Bu kongre sadece Kandıra’nın kongresi değil ülkemizi etkileyecek bir kongredir. Liderimizin dediği gibi ülkemizin bugün beka sorunu vardır. Ülkemiz zor durumda ve bizim liderimizin ve teşkilatlarımızın çok güçlü olması lazım. O yüzden asla ayrışmayın. Siyasi çekişmeyi yapın ama ayrışmayın. İki aday arkadaşımız var. Bunu düşünerek hareket etmenizi rica ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından seçime geçildi.

 

 

Özkan Ayyıldız’ın yönetim kurulu; İskender Altınay, Engin Akcan, Rahmi Kalın, Fahri Buruş, Metin Özay, Sezai Günay, Yaşar Solmaz, Kamil Avcı, Alp Erol Özdemir, İzzettin Altıntaş, Güngör Gödek, İlhan Aksoy, Ramazan Kolay, Yılmaz Akkoç.

 

Ahmet Uğur’un yönetim kurulu; Nusret Koç, İsmail Akkurt, Turan Türk, Veysel Sert, Sebahattin Sarı, Ertuğrul Özcan, Yüksel Aşkın, Beyhan Şen, Fikret Bayrak, Muammer Ersoy, Yusuf Aygün, İbrahim Taşpınar, İzzettin Altıntaş, Baki Koç.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat