Siyaset

MHP’de ünlü yeniden başkan

MHP İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi, mevcut başkan Aydın Ünlü'nün zaferi ile sonuçlandı. Ünlü 626 oydan 232'ünü alarak güven tazeledi.

1 Şubat 2015 Saat: 17:53
MHP’de ünlü yeniden başkan
MHP’de ünlü yeniden başkan
Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı'nın 11. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Aydın 
Ünlü 232 oyla yeniden başkan seçildi. Kongrede Hüseyin Murtazaoğlu 172, Sedat ARı 124, Selim Çakır ise 91 oy aldı. Kongrede kullanılan 626 oyun 6'sı geçirsiz sayıldı.


Sebahattin AYDIN-Furkan ÇALIŞKAN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi, dün Sabancı Kültür Merkezi’nde coşkulu bir katılımla kutlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren partililer ve delegeler, kongrenin yapıldığı salona geldi. Salon, parti bayrakları tarafından donatıldı. Salona ilk gelen aday Selim Çakır oldu. 639 delegenin oy kullanma hakkının olduğu kongrede, 33 asil il yöneticisi, 33 yedek il yöneticisi, 7 kişilik disiplin kurulu ve 23 üst kurul delegesi belirlendi. 

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Sabancı Kültür Merkezi’nin girişine kongrenin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için iki adet X-Ray cihazı konuldu. Kongreye gelen misafirler öncelikle X-Ray cihazından geçti. Daha sonra ise görevli emniyet mensuplarının aramasından geçti. Kongrenin sağlıklı bir ortamda geçmesi açısından kongrede yaklaşık 20 polis görev aldı.

İLK GELEN İSİM SELİM ÇAKIR
İl başkan adaylarından kongrenin yapılacağı olan yer olan Sabancı Kültür Merkezi’ne ilk gelen aday Selim Çakır oldu. Selim Çakır’ın ardından kongrenin yapılacağı salona Aydın Ünlü geldi. Ünlü, salona MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, Saffet Sancaklı ve geniş bir partili kitlesiyle girdi. Ünlü’nün ardından Hüseyin Murtazaoğlu, listesindeki isimlerle birlikte salona giriş yaptı. Kongreye son olarak gelen aday ise Sedat Arı oldu. MHP İl Kongresi, öğlen saatlerinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra ise dua edildi ve 639 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre başladı.

DAR SALON SIKINTISI
MHP İl Kongresi’nin yapılacağı Sabancı Kültür Merkezi, kongre öncesinde de çok tartışılan bir konuydu. Sadece 639 adet delegesi olan MHP’nin 600 kişilik bir salonda kongre yapması eleştirilen noktalardan biriydi. Bu eleştiriler kongrede haklı çıktı. Salon MHP’ye yetmedi. MHP’li delegelerin çoğunluğu, konuşmaların yapıldığı sırada dışarıda beklemek zorunda kaldı. Öte yandan alan sıkıntısı sebebiyle yalnızca iki sandık kurulabildi. 639 delegeye iki sandık düşmesi de oy kullanma işlemlerinin uzamasına sebep oldu. Partililer de zaman zaman bu durumdan şikayet etti.

GENİŞ KATILIM
MHP’nin 11. Olağan Kongresi’ne partililer yoğun ilgi gösterdi. Kongreye MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP MKYK üyeleri Figen Tosuner, Saffet Sancaklı ve Erol Gül, eski milletvekilleri Cumali Durmuş ve Kemal Köse, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Türk-Eğitim Sen Başkanı Süleyman Pekin, Kamu Sen İl Temsilcisi Veysel Uluman, Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Özcan, KOTO Başkanı Murat Özdağ ve çok sayıda partili katıldı.

HAK YEMEDİ
Kongrede ilk olarak İl Başkanı Aydın Ünlü bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Fakat Ünlü, il başkan adaylarının hakkını yememek adına kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi ve yerine geçti. Kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı üstlenirken divan üyeliklerini ise Fatih Kalyon, Resul Elmas, Ömer Ünlü ve İdris Türkten gerçekleştirdi. Divan oluşturulduktan sonra faaliyet raporları ve mali raporlar okundu.

KENETLENİP ÇALIŞILACAK
Kongrede bir konuşma gerçekleştiren MHP MKYK Üyesi Saffet Sancaklı, “Bugün bir tane il başkanı seçeceğiz. Siz delegeler kime teveccüh ederseniz o il başkanı olacak. Bugün kongrenin kaybedeni olmayacak. Hangi aday sandıktan çıkarsa çıksın, başta il başkan adaylarımız olmak üzere herkes o ismin etrafında kenetlenecek ve 7 Haziran seçimleri için çalışmaya başlayacak” dedi.

 

KAYBEDECEK ZAMAN YOK

Sancaklı’nın ardından kürsüye MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan çıktı. Türkkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi. Kobani’nin PKK’nın toprak kazanmak için mücadele ettiği tek yer olduğunu söyleyen Türkkan, Kobani’nin Cizre’ye taşınacağını iddia etti. Türkkan, “Başbakan ve çalışma arkadaşları, YPG’nin Kobani’de kazanmasına seviniyor. PKK uzantılı YPG’nin kazanmasına sevinmek, başlı başına vatana ihanettir” dedi. İl kongresine ilişkin de konuşan Türkkan, “Seçilemeyen arkadaşlarımız, MHP için çalışmaya devam etmelidir. Seçilen il başkanının etrafından kenetlenilmelidir. Çünkü bizlere çok büyük sorumlulukları düşüyor. Bu sebeple çalışmak için vakit kaybetmemeliyiz” diye konuştu.

SİMSARLARA KARŞI ADAYIZ
Çekilen kura sonucunda il başkan adaylarından ilk konuşan isim Selim Çakır oldu. Sert bir konuşma gerçekleştiren Çakır, “Biz, ülkücü hareketin mensuplarını küçücük salonlara dolduran bir anlayışa karşı aday olduk. İçeride teşkilat dizayncılarına, delege ağalarına ve siyaset simsarlarına bu hareketin çilekeş mensuplarının mesajlarını iletmek için geldik. Yörük sırtından kurban kesme dönemimin bittiğini haykırmak için geldik. Biz bu zihniyeti rahatsız etmek için aday olduk. MHP’nin Türkiye’deki şahlanışını Kocaeli’den dalga dalga yayacağız” ifadelerini kullandı. Selim Çakır, kürsüden “Bozkurt Selim” tezahüratları eşliğinde indi.

HEPİMİZ ARKADAŞIZ
Selim Çakır konuşmasını tamamladıktan sonra, Çakır’ın destekçilerinin bir bölümü salonu terk etti. Kürsüye gelen Sedat Arı, “MHP’nin içerisinde kaos ve kargaşa bekleyenlere karşı bugün gerçekleştirdiğimiz kongrede en güzel cevabı veriyoruz. Biz bugün dört arkadaş bu göreve adayız. Adaylar olarak hepimiz birbirimizi severiz. Bu aileyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” diyerek birlik mesajları verdi. Konuşmasını sürdüren Arı, “Ben 30 yıldır bu hareketin tozunu yutmuş bir arkadaşınızım. MHP’nin yöneticileri ile partililer arasında kopukluklar var. Biz bu kopuklukları gidereceğiz” şeklinde konuştu.

 

MAKAM İŞGAL ETMEYE HAKKINIZ YOK
Üçüncü olarak kürsüye gelen Başkan Adayı Hüseyin Murtazaoğlu, hayatını kaybeden partililerine rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Statükocu bir anlayışla yola çıkmadıklarını ifade eden Murtazaoğlu, “Siyaset, netice alma sanatıdır. Makam ve mevki derdinde olmayan bir yönetim oluşturduk. Eğer seçmeni mutlu edemiyorsanız, makam  işgal etmeye hakkınız yoktur. Biz bir iddianın sahibi olarak karşınıza çıktık. Hedef, geçmişle geleceği harman eden Türkiye’ye örnek bir il teşkilatıdır. En az üç vekil çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.

SEÇMEN LİSTESİNİ CEBİME KOYDUM
Son olarak kürsüye gelen isim Aydın Ünlü oldu. Kürsüde bulunan Türk bayrağını öperek konuşmasına başlayan Aydın Ünlü, “Biz bugün bir düğün gerçekleştiriyoruz. Örnek bir demokrasi salonu içerisindeyiz. Bugüne kadar Aydın Ünlü’ye hep teşkilat görev vermiş. Aydın Ünlü hiçbir zaman görevden kaçmamıştır. Bugün de il başkan adayı olmuştur. Eksiklere rağmen başarılı bir yönetim gerçekleştirdik. Biz, 300 bin oy vardı da 150 bine mi düşürdük? MHP 13 belediyeye sahipti de biz mi kaybettik? Ben, bugün adayı kaybedince telefonunu kapatıp evine giden delegeler için adayım. Yoksa gider milletvekili adayı olurdum. Ben sizler için adayım. Kocaeli’deki en tecrübeli il başkanı benim. Bunun sizler için hiçbir anlamı yok mu? Ben bugün kaç oy alacağımı biliyorum. Delege listemi cebimden çıkardım ve ben sonuç ne olursa olsun artık seçmen listesini cebime koydum ve MHP için çalışacağım” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.

 

SEDAT ARI’NIN YÖNETİM LİSTESİ (KIRMIZI LİSTE)

İsmail Yazıcı, Tunay Arı, Gökmen Türengül, Osman Beniz, Selami Koray Keskini Özhan Kurt, Rıza Güven Usta, Ömer Tahsin Cebeci, İsmail Eroğlu, İsmail Çevikel, Hayati Dilek, İsmail Özkanlı, İrfan Öge, Osman Alkan, Derya Aksoy Çavdar, Veysel Akgün, İbrahim Usta, Ömer Kaymak, Sinan Yıldız, Serkan Cengiz, Vural Bal, Yaşar Kardaş, Nurettin Tezel, Yunus Uyar, Necmi Sevemez, Melikşah Taşkın, Sinan Engin, Aykut Gödek, Yusuf Kenan Güçlü, Burhanettin kabay, Muzaffer Avcı, Şenol Karamus.

 

ARI’NIN DİSİPLİN KURULU ÜYE LİSTESİ

Sabri Sancaktutan, Abdurrahman Akgün, Fikret Yalçınöz, Şiirzat Ataman, Ekrem Çalışkan, Kemal Garipoğlu, Muzaffer İzmitli.

 

ARI’NIN ÜST KURUL DELEGE LİSTESİ

Sedat Arı, Ahmet Ferit Taşdemir, Güven Deniz, Fatih Kürşat Demir, Türkan Özcan, Haluk Akyüz, Nurdoğan kaçar, Ruhi Çavdar, Sabri Sancaktutan, Yaşar Kardaş, Necmi Bulut, Tunay Arı, İbrahim Özcan, Eyüp Öztürk, Eyüp Doğan, Hasan Kurtoğlu, Hilal Elmas, Ahmet Yılmaz, Oğuz Erhan Kopuk, Emin Murat Esin, İskender Turan, Kemalletin Turgar, Mehmet Emin Şimşek.

 

AYDIN ÜNLÜ’NÜN YÖNETİM LİSTESİ (YEŞİL LİSTE)

Erkan Azeri, Hüseyin çakıroğlu, İzzet Erdem, Ercan Bayrak, Bayram Karaaslan, Hamza Güloğlu, Vahap Nuhoğlu, Ogetay Bal, Muammer Laçin, Tuncay Batı, Recep Özcan, İsmail Akkulş, Mehmet Kavallı, Ömer Öztaş, Yasin Dükmen, Sami Acıkök, Havva Köse, Gürcan Kolay, Çetin Çıldır, Ergün keskin, Alaattin Sezer, Sinan Gürel, Ayhan Akay, Halil yardım, Musatfa Kemal Yılmaz, Adem Emre Aygün, Ali Yılmaz, Ali Osman Özkan, Ümit Kurt, Nazif Tannur, Mustafa Kayış, Kubilay Yaşar.

 

ÜNLÜ’NÜN DİSİPLİN KURULU LİSTESİ

Mehmet Çakır, Sevil Erdem, Fikret Yalçınöz, Şirzat Ataman, Davut Aslan, Atabey Yalçıntaş, Muzaffer Yenişer.

 

ÜNLÜ’NÜN ÜST KURUL DELEGE LİSTESİ

Aydın Ünlü, Erkan Azeri, Kemal Köse, Kaan Dilmen, İzzet Erdem, Ercan Bayak, Zeki Gürsu, Muzaffer Sayıcı, Emin şimşek, Murat Öge, İbrahim Özcan, Murat Kalender, Hüseyin Çıldır,Orhan Kılınçsoy, Ferit Taşdemir, Fatih kartal, Erhan Öztaş, Hüseyin avni Aslan, Ahmet Yalçınöz, Muammer Laçin, İsmail Akkuş, Vahap Nuhoğlu, Şükrü Karamanoğlu

HÜSEYİN MURTAZAOĞLU’NUN YÖNETİM LİSTESİ (MAVİ LİSTE)
Ahmet Tağ, Abdullah Başkurt, Şaban Ufuk, Ersin Kurt, Ali Yıldız, İbrahim Saral, Hüseyin Balcı, Doğan Bekiroğlu, Ercan Sarıkaya, Ercan Arslan, Hayat Bayram, Veysel Besili, Dursun Daşdangil, Dursun Ali Şakar, Kadir Büyükgöz, Şerif Aktaş, Ümit Kum, Cengiz Şimşek, Halit Bayhan, Ömer Tosun, Tunay Kalyoncu, Okan Karagöz, Salih Akkuş, Burak Örçen, İlknur Lüleci, Mehmet Baba, Cemil Uslu, Temel Bingöl, Şirin Aydın, Musa Coşkun, Ensar Kılıç ve Mehmet Dur.

MURTAZAOĞLU’NUN DİSİPLİN KURULU LİSTESİ
Mehmet Gül, Abdulvahit Satır, Yılmaz Çiftçi, Kubilay Ongur, Talip Kocatürk, Ahmet Metin, Fikri Kalaycıoğlu.

MURTAZAOĞLU’NUN ÜST KURUL DELEGE LİSTESİ
İbrahim Özcan, Hüseyin Murtazaoğlu, Cumali Durmuş, Nihat Gürer, Ahmet Tağ, İsmail Kurt, İskender Turan, Baki Erdöl, Şaban Yıldız, Mustafa Gürsoy, Nusret Acur, Çağdaş Duyar, Selim Kara, Muzaffer Keskin, Ercan Sarıkaya, Veli Başkurt, Rıza Ağdağ, Çetin Kışhan, Fatih Kürşad Demir, Türkan Özcan, Murat Kalender, Orhan Kılınçsoy ve Muzaffer Yılmaz.


SELİM ÇAKIR’IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ (BEYAZ LİSTE)
Bülent Özdemir, Fedai Okumuş, Ahmet Yusuf, Gülay Tekin Gürbüz, Salih Tekin, Serbülent Dursun, Neslihan Zorlu, Tamer Yavuz, Fevzi Koçer, Ferit Ulu, Sertaç İstanbulluoğlu, Salih Yeykan, Kemal Okur, ecep Karaaslan, Mustafa Öztürk, Savaş Kazancı, Fatih Yarsız, Enes Emengen, Tarkan Karabulut, Engin Seven, Sibel Kaslı, Hamdi Harmancı, Mustafa Gülçan, Barış Başak, Ünsal Seziş, Taner Karagül, Yetkin Kesici, Bahadır Baran Çabuk, Şahin Uzer, Mennan Orhun Hekimci, Ali Rıza Çakın ve Güllü Aydın.

ÇAKIR’IN DİSİPLİN KURULU LİSTESİ
Nazmi Sarman, Hasan Hacıoğlu, Serkan Kural, Yaşanur Kanlıkurt, Cezayir Ateş, Ümit Öz ve Murat Altın.

ÇAKIR’IN ÜST KURUL LİSTESİ
Selim Çakır, İlhami Akbaş, Hanifi Akyayla, Ahmet Yılmaz, Ali tınaZTEPE, Sıddık Güler, İbrahim Özcan, Muzaffer Yılmaz, İrfan Kesgin, Nurettin Kazaklı, Cevat Naz, Bülent Özdemiz, Orhan Kılınçsoy, Osman Beniz, Serkan Kural, Taner Karagül, Barış Sönmezer, Filiz Kıymaz, Mehmet Emin Şimşek, Zekeriya Bayraktar, Ahmet Ferit Taşdemir, Süleyman Gökbayrak ve Muharrem Doğan.

 

 

HÜSEYİN MURTAZAOĞLU

 

SELİM ÇAKIR (1)

 

ÜNLÜ

 

SEDAT ARI

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat