Özdilek

Kültür/Sanat

MEVLANA : “ Herkes Ayrılıktan Bahsetti, Bense Vuslattan”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlana’nın vefatının 737. yıldönümü nedeniyle 17 Aralık Cuma günü Şeb-i Arus (Sevgiliye Kavuşma) töreni düzenleyecek. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan tören saat 20.00’de başlayacak. Fikirleriyle tüm dünyaya örnek olan büyük düşünür Hz Mevlana, ölümünün 737. yılında ilahi ve sema gösterileriyle anılacak.

İLAHİ VE SEMA GÖSTERİSİ

Şeb-i Arus Töreni üç bölümden oluşacak. Birinci bölümde Selahattin Kocaarslan “Tüm yönleriyle Mevlana” konulu bir konferans verecek. İkinci bölümde Ertuğrul Erkişi’nin seslendireceği ilahilerden oluşan tasavvuf müziği konserine geçilecek. Şeb-i Arus töreni sema gösterisiyle son bulacak.

ŞEB-İ ARUS NEDİR?

Hz. Mevlânâ, ölüm gününü Allah’a kavuştuduğu için “sevgiliye kavuşma günü” olarak ifade ediyordu. Mevlana, hayatını kaybettiği zaman sevdiğine yani Allah’a kavuşacaktı. Bu nedenle Mevlana’nın ölüm gününe, sevgiliye kavuşma günü manasına gelen "Şeb-i Arûs" denmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat