Özdilek

Ekonomi

Metal-iş İşçisi Gebze'de Yürüdü

İnsanca çalışma insanca ücret sloganları ve dövizleriyle yürüyen işçiler Gebze'den hükümete ve MESS’eseslerini 'işçilerin birliği sermayeyi yenecek' sloganıyla duyurmaya çalıştılar.

21 Aralık 2014 Saat: 18:54
Metal-iş İşçisi Gebze'de Yürüdü
Metal-iş İşçisi Gebze'de Yürüdü

DİSK/Birleşik Metal-İş sendikası  MESS ile yürütülen 2014 grup toplu iş sözleşmesinde uyuşmazlık sürecine girmesiyle birlikte eylem ve etkinliklerini artırdı. Dün bölgeden ve bir çok ilden metal işçileri Gebze’ye akın etti. Gebze’de “Metal İşçileri buluşuyor: İnsanca çalışma, insanca ücret!” başlığıyla bir yürüyüş ve miting düzenlendi. Trafo meydanında toplanan sendika üyeleri ve işçileri Cumhuriyet meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Mitinge, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın,  DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ve DİSK üyesi sendikaların başkan ve yöneticileri ile binlerce metal işçisi katıldı. Yürüyüş ve mitinge çeşitli sendikalar ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Cumhuriyet meydanındaki coşkulu kalabalığa  Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Genel Başkan Adnan Serdaroğlu birer konuşma yaptılar. Genel Başkan Serdaroğlu sloganlar eşliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Direniş alanlarında çok olduğumuzu gördük. Sermaye Soma’da, Ermenek’te, Torunlar’da canlı emek tüketen bir makinadır. Sendikalı olmak isteyenlere karşı, insanca toplu sözleşme yapmak isteyenlere karşı sermayenin acımasız saldırısını gördük. Adaletsizliği engelleyecek gücümüz var, itiraz hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz. Günlük 27 lira karşılığında haftada 60 saat çalışan bir ülke burası, yasal 45 saat olsa bile.

SOKAKLAR BİBER GAZI KOKUYOR

 

Oy vererek iktidara taşıdıklarımız, bizi yoksullaştırıyor. Yüzde 95’in sendikasız laşma oranı olduğu bir ülke burası, sokaklarımız biber gazı kokuyor, TOMA’lar dolaşıyor. Bu ülke işçilerin ve emekçilerin onurlu mücadelesini görecek. Bu bir isyan çağrısıdır, mücadeleyi yükseltme davasıdır.

 

Her şeyin sırası var, onunda zamanı gelecek (Grev için) İşte bu nedenle bizi köle görenlere haykırıyoruz, sermayeye köle olmayacağız. Bu isyan çağrısıdır, kurşun eritme sırasıdır. Metal işçilerinin bizi yanıltmayacağını biliyorduk. Sendikanın kurulları, komiteleri ne karar alırsa o karı uygularız, demokratik bir sendikayız.

 

GELİYOR GELİYOR GREV GREV GELİYOR

 

Siz her şeyi biliyorsunuz, kararlı tutumunuzu sürdürmenizi istiyorum. Metal işçileri ve aileleri sermayenin kölesi olmamak için bu alanda haykırıyor, bizim çağrımızı ya dikkate alırsınız, ya da dikkate alırsınız. Uzun bir yoldayız,  inançlarımızın peşinde mutlu bir gelecek yaratma düşümüzü gerçekleştirmeye ihtiyacımız var. Mücadele, emek ve sermaye kavgasının sonu yoktur. Bizim birilerine benzememizi istiyorlar ama bizlere dişlerini geçiremeyecekler. Düştüğümüz yerden kalkmasını bildik, bugün buradayız ve hep alanlarda olacağız. Metal işçileri sendikasının dallarından şüphe duymadan gölgesinde soluklarınırlar. Tüm zorluklara rağmen sendikamıza güç vermek hepimizin sınıfsal görevidir. Saldırılara rağmen  mücadelemizi sürdüreceğiz, tarihleri insanlar yazar, insanları da tarihler yazar.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat