Özdilek

Eğitim

Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Protokolü Taraflar Arasında İmzalandı

Programın amacının mesleki ve teknik eğitimin paydaşları olan; sektör ve meslek kuruluşları kamu ve özel kuruluşları ile işbirliği yapılarak iş gücü piyasasının ve sektörün ihtiyaç ve beklentilerine uygun şekilde planlanması ve uy

29 Aralık 2016 Saat: 21:13
Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Protokolü Taraflar Arasında İmzalandı
Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Protokolü Taraflar Arasında İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığının genelgesine göre her ilçede oluşturulması istenen ve kısa adı MTOYK olan’ mesleki ve teknik eğitim okul yönetim kurulu protokolü taraflar arasında imzalandı.

İzmit Öğretmen Evi’nde yapılan imza törenine İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit Belediye Başkan yardımcısı Güray Oruç,  Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammed Coşkun Güler, İş Kur İl Müdür yardımcısı Engin Gülmez, Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Barosu Başkan Vekili Ali Yıldırım Sezer, İzmit Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Damla Tosun, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Naci Dabak, KOTO Genel Sekreteri Mert Alnıpak katıldı.

Programın amacının mesleki ve teknik eğitimin paydaşları olan; sektör ve meslek kuruluşları kamu ve özel kuruluşları ile işbirliği yapılarak iş gücü piyasasının ve sektörün ihtiyaç ve beklentilerine uygun şekilde planlanması ve uygulanması için yönetime esas alan  yeni okul yönetim modeli oluşturulmak olduğu kaydedildi. İmzalanan protokole göre, yerel yönetimlerle sektör meslek kuruluşları işbirliği içinde olacaklar.

EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, ‘’ Milli Eğitim Bakanlığımız bir süre önce konuyla ilgili bir genelge yayınlamıştı. Bu genelge ayakları yere sağlam basmayı sağlıyor” dedi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç da ‘’  İzmit Belediye Başkanımıza Dr. Nevzat Doğan, her zaman eğitimin ve eğitimcinin yanında olmuştur. Asli görevimiz olmamasına rağmen İzmit Belediyesi, eğitim kurumlarına destek olmayı kendisine görev kabul eden bir belediyeyiz. Türkiye’de ilk kez okul hizmet masasını kuran ve okulların ihtiyaçlarını karşılayan İzmit Belediyesi olarak bu protokolün içinde bulunmaktan mutluyuz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitme desteğimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat