Özdilek

Ekonomi

MERMER FUARI İÇİN KARAR GÜNÜ

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak olan Mermer Borsası Fuar alanı ve Mermer Kompleksi Projesi, Dilovası’nda kurulması planlanıyor

11 Aralık 2012 Saat: 16:07
MERMER FUARI İÇİN KARAR GÜNÜ
MERMER FUARI İÇİN KARAR GÜNÜ

. İstanbul Doğal Taşçılar Birliği Derneği tarafından 2014 yılının Aralık ayında faaliyete geçirilmesi planlanan Projede 15 Bin kişinin İstihdam edeceği düşünülüyor. Plan çalışmaları tamamlanmak üzere olan proje 5 Milyar Dolar İhracatı hedefliyor.

BELEDİYE GELİR ORTAĞI

Dilovası Köseler köyünde,  Mermerciler OSB’nin yanında ve 650 dönüm bir alanda ve mülkiyeti tamamen derneğe ait olan alanda yapılacak olan  Proje, Dilovası belediye meclis tarafından onaylanmıştı. 13 Aralık Perşembe günü Büyükşehir Belediye meclisinde görüşülecek. Projenin meclisten ittifakla geçmesi bekleniyor. Projede Dilovası Belediyesinin de %20 gelir ortaklığı bulunuyor.

Türkiye’de çıkarılan 120 civarındaki mermer çeşidinin yerli ve ulusal pazara sunulacağı fuarın bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini belirten İstanbul Doğal Taşçılar Birliği Derneği Başkanı ve proje mimarı Mustafa Mermerci,  kurulacak alanda sadece tanıtım ve ticari anlaşmalar yapılacağını, üretim veya mermer işletimi gerçekleşmeyeceğini söyledi. Çevresel hiçbir sıkıntının yaşanmayacağına dikkat çeken Mermerci, “Proje kapsamında yerli ve yabancı tüccarlar Türkiye’de çıkarılan bütün doğal taşları tek bir mekânda görme imkânı yakalayacak. Böylece müteahhit ve atölye sahipleri hem farklı şehirler gezerek zaman kaybetmemiş olacak hem de ihracat ve üretim fazlası ürünleri 15 günde bir düzenlenecek olan açık arttırma ile ürünleri satın alma fırsatı yakalayacak” dedi.

Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak projede yurt içi ve yurt dışından gelecek olan alıcılar için konaklama tesisleri ve otellerin de bulunacağını aktaran Mermerci, ayrıca eğitim merkezlerinin inşa edilerek sektörün ara ve kalifiye eleman ihtiyacının karşılanacağı ve bu elemanların Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki fabrika ve taş ocaklarında ihtiyaç duyulan ünitelere yönlendirileceğini bilgilerini verdi.

15 BİN KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI

Mermer Borsası Fuar Alanı ve Mermer Kompleksi Projesi ile birlikte mevcut 1,7 milyar dolar olan doğaltaş ihracatının 5 milyar dolarlara ulaşacağını dile getiren Mermerci, “Proje işsizlerin de yüzünü güldürecek. Proje ile birlikte Bölge  Türkiye’nin en gözde yerlerden birisi olacak ve bölgenin gelir seviyesini yükseltecek. İnşaat, kurulum ve faaliyet sürecinde direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bünyemizde kurulacak olan mesleki eğitim alanları ile bölge halkımız mermer sanatlarını öğrenmiş olacak. Bu sanat sayesinde Bölge insanına ciddi bir gelir kapısı açılacak. Ayrıca kurulacak mekânlarda binlerce insanımız iş sahibi olacak, Proje tamamlandığında MAREX  Expo Center ismi ile Dünya çapında bir marka olacaktır” dedi.

FUAR ALANI İÇİN NEDEN DİLOVASI…

Mermerci, Dilovası’nın  İstanbul’a ve Uluslararası Hava Limanı Sabiha Gökçen’e yakın bölge olması ve gelecekte Körfez geçiş Köprüsü, Liman ve 3.Boğaz Köprüsü yolu faaliyete geçtiğinde merkezi konumunda olması nedeniyle seçildiğini söyledi.

PROJEDE NELER VAR…

Projede  ayrıca,  sosyal  alanlar  içerisinde  otel, restoran,  toplantı  ve  kongre  salonları  yer alacağını ifade eden Mermerci, “Yurtiçinden veya  yurtdışından  gelecek  müşteriler,  kompleks içinde hizmet veren otellerde kalabilecek ve diğer sosyal imkanlardan  faydalanabilecektir. Diğer taraftan ülkemiz doğaltaş sektörünün yanı sıra bölgede yerleşik diğer sanayi  sektörlerinin de gelişiminde önemli katkı sağlayacak  olan Uluslar arası çok amaçlı  fuar  alanı da,  bu  proje  içerisinde  yer  almaktadır. Bilindiği üzere, İstanbul’da  yer  alan  iki  fuar  alanı da   İstanbul’un  Avrupa  yakasında konumlanmış olup, Anadolu yakasında uluslararası nitelikteki bir fuarların  düzenlenebileceği Fuar alanı  mevcut  değildir.” dedi.

Mermerci, tesislerde AR-GE çalışması yapılacak Mermer Vakfı binası ve Engelliler Meslek  Eğitim Mteserkez’nin de olacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat