Özdilek

İGF

Mereto Dağı’ndan güneşin doğuşunu izlediler

Batman'da Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (Sason-Der) organizasyonuyla Mereto Dağı'na tırmanan vatandaşlar güneşin doğuşunu buradan izlediler. Taha Yusuf ÖZMEN (Batman İGFA) - Batman'da gece saatlerinde araçla Purşeng Yayl

5 Temmuz 2021 Saat: 13:05
Mereto Dağı’ndan güneşin doğuşunu izlediler
Mereto Dağı’ndan güneşin doğuşunu izlediler

Batman'da Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (Sason-Der) organizasyonuyla Mereto Dağı'na tırmanan vatandaşlar güneşin doğuşunu buradan izlediler.

Taha Yusuf ÖZMEN (Batman İGFA) - Batman'da gece saatlerinde araçla Purşeng Yaylası'na çıkan vatandaşlar yayladan Mereto Dağı'na çıkarak sabah saatlerinde güneşin doğuşunu izlediler.

Sason-Der’in organizasyonuyla ilk defa Mereto Dağı'na çıktığını belirten Sınıf Öğretmeni Salih Bayındır, sabah erken geldikleri için güneşin doğuşunu izlediklerini, ayrıca zirveden Muş, Bitlis, Diyarbakır ve Batman’a bağlı yerleşim birimlerinin de çok güzel göründüğünü söyledi.

Yeşilova Mahallesi Muhtarı Cüneyt Özmen ise, Mereto Dağı'na aralıklarla geldiğini belirterek, "Buradan hem güneşin doğuşu, hemde manzara muhteşem, tabiki çok serin bir hava da var. Herkesin buraları gelip, görmesi lazım” dedi. Sason YBO Müdür Yardımcısı Mehmet Bayındır, havası temiz, oksijeni bol ve oldukça serin olan Mereto dağının özellikle yaz aylarında görülmeye değer muhteşem bir yer olduğunu kaydetti.

Önceki yıllarda da bu tür etkinlikleri yaptıklarını ve bu etkinlikte 15 gönüllüyle Mereto Dağı'na tırmandıklarını belirten Dernek Başkanı Muhittin Atalay, bu tarz etkinliklerinin devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat