Özdilek

Ekonomi

Memurlara düzenleme

Bakanlıkların uzun süredir üzerinde çalıştığı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki değişiklik paketi son şeklini aldı.

27 Mart 2013 Saat: 20:34
Memurlara düzenleme
Memurlara düzenleme
Düzenleme, birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Buna göre artık memurlar 3 yılda bir tayin görecek. Üst yöneticilik için 5 yıl yetecek. İşte detaylar…

Memurları ilgilendiren biz dizi yenilik hayata geçiyor. Zira 657 sayılı kanundaki değişikliklere son şekli verildi

Düzenlemeye göre, halen asker ve polis için uygulanan rotasyon yani belirli sürede görev yeri değişikliği, bütün memurlara yaygınlaştırılıyor.

Buna göre 2 milyon 100 bin memur her üç yılda bir şehir değiştirecek. Böylece Doğu ve Güneydoğu gibi personel konusunda yetersizliğin yaşandığı bölgelerin açığı karşılanmış olacak.

Paketteki bir diğer dikkat çeken değişiklik üst düzey atamalarla ilgili. Yeni düzenlemeyle süre beş yıla çekiliyor. Beş yılını dolduran memur üst düzey yöneticiliklere atanabilecek.

Kamuda müsteşar, müsteşar yardımcısı, başkan ve genel müdür olabilmek için özel sektör çalışmaları da dikkate alınıyordu. Yeni düzenlemeyle özel sektör çalışanları, kamuya daire başkanı olarak da atanabilecek.

Genel müdür ve üzeri kadrolara atananlar süre sınırlamasıyla atanacaklar. 4 veya 5 yıl olarak düşünülen süre dolduğunda, görev süresi bitmiş olacak. Böylece şu an sık sık yaşandığı gibi, görevden alınan kişinin mahkeme kararıyla tekrar göreve dönmesi mümkün olamayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat