Özdilek

Ekonomi

MEMURDAN DESTEK GREVİ

Taksim Gezi Parkı direnişine memurlarda destek verdi . KESK bugün saat 12:00 de iş bırakt

4 Haziran 2013 Saat: 15:47
MEMURDAN DESTEK GREVİ
MEMURDAN DESTEK GREVİ

        Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK)`e bağlı sendikalardan olan KESK Kocaeli Şubeler Platformu,  Belediye İş Hanı önünden Sabri Yalım Parkı`na yaptığı yürüyüşle uyarı eylemini başlattı. 5 Haziran`da bir günlük grev kararı alan KESK üyesi sendikalar, grevi bir gün öne çekerek bugün başlattı.  Sabah iş yerlerine siyah elbise giyerek giden memurlar, öğleye kadar çalışan sendikalar öğleden sonra ise iş bırakarak yarın yapacakları grevin startını verdi. 

  Aldıkları grevin startını vermek için KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyesi bin kişi, Belediye İş Hanı önünde toplandı. Daha önceki eylemlerde kimseyi yürütmeyen polis, gruba hiçbir müdahale ve uyarıda bulunmadı. Çevrede geniş güvenlik önlemi bile alınmadı. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde Sabrı Yalım Parkı`na kadar yürüyen grup burada grev halayı çekti. Halayın ardından grup basın açıklaması yaptı.


GELECEĞİMİZ YOK
Grup adına basın açıklamasını KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Akın Şişman yaptı. Kamu emekçilerinin geleceğe iyi bakamadığını ifade eden Akın Şişman, “Bir insanın geleceğe güvenle bakabilmesi için  kişinin gelirinin, sosyal güvenliğinin, sendikal hak ve özgürlüklerinin garanti altına alınmış olmasıyla mümkündür.  Oysa kanun hükmünde kararnamelerle, keyfi uygulamalarla kamu emekçilerinin  iş güvencesi alabildiğince sınırlandırılmış durumdadır” dedi.

     Meclise sunulan 657 sayılı devlet memurluğu kanunu taslağının derhal geri çekilmesini isteyen Akın Şişman, “Kamu emekçileri iş güvencesi başta olmak üzere kazanılmış haklara nasıl sahip çıkıyorsa yaşam alanlarımıza da aynı oranda sahip çıkacağız. Siyasi iktidarı halkın kamu emekçilerinin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz.675 sayılı devlet memurluğunun kadrolaşmayı  artırmayı öngören hükümleri derhal geri çekilsin” şeklinde konuştu. Grup daha sonra olaysız dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat