Özdilek

Kültür/Sanat

Memur-Sen yeni ve demokratik anayasa istedi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu, yeni ve demokratik anayasa taleplerini yenileyerek, tüm sözleşmeli memura kadro istedi.

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciği tarafından İzmit Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Harun Yaşar Aliş, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, Diyanet-Sen Şube Başkanı Selami Tarcan, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Zekeriya Çıldır, Büro-Memur-Sen Şube Başkanı Ömer Türk ve şube yönetimden bazı isimlerle ilçe başkanları katıldı. Toplantıya katılan üyeler tek tek kendilerini diğer üyelere tanıttı. Ardından Keleşoğlu basın açıklamasını yaptı.

KADRO TALEBİ
En önemli taleplerinden birinin sözleşmeli personel uygulamasından vazgeçilmesi ve sözleşmeli olarak çalışan bütün kamu çalışanlarının kadrolu hale getirilmesi olduğunu belirten Keleşoğlu “Sözleşmeli personel sorununu da çözdük. Sözleşmeli olarak çalışan personelle aile hekimleri kadrolu oldu. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle 4-C’liler aleyhine oluşacak yeni mağduriyet algıları engellenmelidir. En kısa zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan diğer sözleşmeli personelin kadrolu olma haberinin müjdesini vereceğiz” dedi.

ANAYASA ÇALIŞMASI
“İhtiyacımız olan yeni, sivil, özgürlükçü ve demokratik anayasadır diyen Keleşoğlu, sözlerine şöyle devam etti “Bu açıdan yeni bir anayasa çalışması başlattık. Ülke çapında 50 kişi ile anayasada yapılacak değişikliklerle ilgili sorular yönelterek anket uygulaması yapıyoruz. Çalışmamızı haziran sonu bitirip sonuçlara ilişkin değerlendirmeyi 12 Eylül’de Genel Merkez’in düzenleyeceği panelle kamuoyuna açıklayacağız. Sonucu ise yeni seçilecek TBMM Başkanına ve siyasi partilere sunacağız. Memur-Sen olarak ekim ayında uluslararası bir Anayasa Kongresi düzenleyeceğiz. Kısaca bu dönem halkımızın yüzde 95’ini temsil eden TBMM’den ve siyasi partilerimizden, tüm halkımızı birinci sınıf olarak kucaklayan yepyeni bir anayasa bekliyoruz. Milletimiz acilen yeni ve demokratik anayasayı beklemektedir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat