Özdilek

Kültür/Sanat

Mecliste baz istasyonları tartışıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

 

 

İl Genel Meclisi’nin dün Fahim Kılıç başkanlığında yapılan Ağustos ayı ilk oturumunda İzmit Tavşantepe Mahallesi’nde İlköğretim Okulu yapılması için İller Bankası payı harcama kaleminden 972 bin 633 bin TL ödeneğin alınarak projeye eklenmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda İzmit Kaymakamlığı tarafından talep edilen İlçe İnsan Hakları Kurulu’nda görev almak üzere AKP’li İsmail Önay seçildi.

BAZ İSTASYONLARI KONUŞULDU

İl Genel Meclis Başkanı Kılıç, geçtiğimiz hafta Bakan Ergün’ün da katıldığı törenle açılışı yapılan MOBESE’nin açılışına kendisiyle birlikte sadece İl Genel Meclisi Üyesi Muhammet Karaosmanoğlu’nun katıldığını hatırlattı, “İl Genel Meclisi olarak bizim çok katkımız oldu ama bizim adımız anılmadı, üzüldük” dedi. CHP’li üye Adnan Tok, Baz istasyonları konusunu yeniden gündeme getirdi, “Baz istasyonları kurulurken polis ile vatandaşlar arasında tatsız olaylar yaşanıyor. Baz istasyonları kurulmasında yetki kimin maalesef muhatap bulanamıyor. Bu konuda mecliste kamuoyu oluşturmalıyız” dedi.

MECLİS ÜYELERİ GÖRÜŞ BELİRTTİ

CHP Karamürsel Üyesi Mustafa Asım Uğurlu, “Karamürsel’de de çatılara baz istasyonları kuruluyor. Yetkililer, tavşana kaç tazıya tut taktiğini uyguluyor. Baz istasyonlarının zararlı olduğu biliniyor. Baz istasyonları yakınlarına kurulduğu zaman insanların psikolojisini de bozuyor. Belediyeler uyarılmalıdır” diye konuştu. AKP’li Muhammet Karaosmanoğlu da şöyle konuştu: “Külfetsiz nimet olmaz. Önemli olan, bunun dengeli olmasıdır. Bu konuda ilgili kurumlardan görüş isteyelim, bilgi versinler. Baz istasyonlarına çeki düzen verilmelidir, Baz istasyonları kaldırılırsa cep telefonlarının kullanılmayacağı da göz önüne alınmalıdır.” AKP’li Hüseyin Yazıcı da Baz istasyonlarını kurulması ve engel olunmasına Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler ve polisin yetkisinin olmadığını en kestirme yolunun mahkemelere dava açılmasının olduğunu söyledi. Tok’un baz istasyonlarını gündeme getirmesinin doğru olduğunu belirten AKP’li Ali Ayaz, “Baz istasyonları zararlı diye biliniyor ancak baz istasyonları kaldırılınca cep telefonları çalışmıyor, sorunlar çıkıyor. Ev de eşinle görüşemiyorsun akşam evde sorun oluyor” dedi. Konunun uzmanı olduğunu açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ustaoğlu, elektromanyetik dalgalar yayan her cihazın zararının olduğunu, evlerdeki elektrikli aletlerinin bir çoğunun cep telefonlarından daha zararlı olduğunu söyledi, “Dikkat edilmesi gereken yerleşim yerlerinin yoğun olduğu yerlerde gücün azaltılmalıdır, baz istasyonları için seçilecek yerlerdir” dedi.

TALİMATLA ÇALIŞMAYIZ:

Cesur çıkışları ile dikkat çeken il Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, İl Genel Meclis üyelerine güvence verdi, “Siz, Kocaeli’nin sorunlarını gündeme getirin burada tartışalım. Meclis, talimatla çalışmadı, çalışmıyor, burası onay mercii değil ve olmayacak, her gönderileni onaylayacak değiliz” dedi. CHP’li Seyfettin Kayabey, sorunların gündeme getirilmesinin doğru olduğunu ancak sonuç almanın daha önemli olduğunu söyledi, “Halk bize soruyor biz cevap veremiyoruz, zor durumda kalıyoruz.”diye konuştu. AKP Grup Sözcüsü Celal Özkaraaslan da görevlerinin olmadığı konularda karar almamalarının mümkün olmadığını belirtti, konuşma ötesine geçilemediğini söyledi.

OTOBANA SES PERDESİ

Yaptırımları olmamasına karşın İl Genel Meclisi’nde sorunların gündeme getirilmesinin doğru olduğunu belirten CHP’li Nurhan Atalay, önemli bir konuya dikkat çekti, “Otoyola ses perdesi neden yapılmıyor, yerleşim yerlerine yakın geçen otoyollarda konutlarda sıkıntı oluyor, gündeme getirilmelidir. Karayolları bu çalışmayı yapmazsa dava açmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

CHP’li Tehlat Osmanoğulları MYO’nun Gebze’den Hereke’ye taşınmasını eleştirdi, “13 Sanayi Bölgesine yer bulunuyor ama okula mı yer bulanamıyor. Gebze’ye üvey evlat muamelesinden vazgeçilsim” dedi.

SİNYALİZASYON İSTENİYOR

Kandıra Yolu Çayırköy mevkiinde çok sık trafik kazalarının yaşandığı kara noktayı bir kez daha gündeme getiren CHP’li İsmet Kanık, “Bu sorunla ilgili Mecliste çalışma grubu kurulmadı. Mini Köşk önüne sinyalizasyon konulmalı, alt geçitte genişletilmelidir. Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz var, soruna el atsınlar, gencecik insanlar ölmeye devam etmesin” ifadesini kullandı.

CHP’li Dursun Genç de su havzalarının korunmadığını iddia etti, Gazete küpürlerini gösteren Genç, Yuvacık Barajı çevresinde yapılan yanlışlıkları anlattı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat