Özdilek

Siyaset

"Meclise İş Yapmaya Gideceğiz"

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Kadri Veziroğlu gazetemizi ziyaret ederek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Kadri Veziroğlu, “Milletvekili adayları neye ve hangi kriterlere görev seçilecek, bunu genel merkezimiz açıklamalı.

11 Mart 2015 Saat: 13:07
"Meclise İş Yapmaya Gideceğiz"
"Meclise İş Yapmaya Gideceğiz"


YEREL YÖNETİM USTASI

Gerek devlet kademelerinde gerekse Kocaeli’de uzun yıllar Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak büyük projelerin hazırlayıcıları arasında yer alan ve yerel yönetimlerin duayen ismi olarak bilinen Kadri Veziroğlu,gazetemize ziyaretinde  değerlendirmelerde bulundu.

 

Aynı zamanda ülkemizin önde gelen hukukçularından olan Veziroğlu, adaylık açıklamasının ardından milletvekili adaylarının belirlenmesindeki yöntem konusuna değinerek, aday adaylığı kararını belli çalışmaların sonucunda aldığını ifade ederek, “Genel merkezimizde irtibat halinde olduğum bazı arkadaşlarımdan inisiyatif üstlenmem, aday olmam yönünde telkinler alarak aday oldum” dedi.

 

İLÇELER GÖREVİNİ YAPIYOR

Veziroğlu, CHP Genel merkezinin merkez yoklaması kararının ardından aday tespiti konusunda henüz bir kriter konmadığına değinerek devam eden Veziroğlu, “Bazı ilçelerimiz adaylar açısından faydalı organizasyonlar düzenliyor. Müzik dinliyoruz, birbirimizi alkışlıyoruz. Bu organizasyonlar aynı zamanda organize edilecek seçim kampanyasına da maddi anlamda katkı sağlayacak elbette. Ancak çok daha güzel organizasyonlar yapılmalı diye düşünüyorum” dedi.

 

KRİTERLER BELLİ OLMALI

Kocaeli Milletvekili Kadri Veziroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkez yoklaması kararının alınmış olmasını bir noktada anlayabildiğimizi varsayalım. Ancak bu merkez yoklaması kavramının detaylarının artık belli olması lazım. Neye göre bir belirleme yapılacak? Yaş, kariyer, fizik, nedir bu işin kriteri? Artık aday adaylarının da kendilerine bir yöntem belirleyebilmesi adına genel merkezin  bu konuya bir çerçeve çizmesi, el atması lazım.

 

KENDİMİ ŞANSLI GÖRÜRÜM

Adaylık konusunda ‘kariyer’ belirleyici bir etkense, yöntem belirleyicilerin beni birinci sıraya koyması lazım. Çünkü pek çok kıymetli adayımızdan görevler  ve birikim bakımından daha etkin öz geçmişe sahibim. Hiç birimiz Meclis’e taş taşımaya da gitmeyeceğiz, bu sebeple yaşın da bir önemi olmadığını düşünüyorum. Meclis’te mühim olan fikirlerdir, insanların kaşına gözüne göre karar verilemez.”

ADAY ADAYLARINA MESAJ

Her dönem parti içinde verilen görevlere koşarak giden, hatta çok sayıda CHP’li Büyükşehri belediyesinin kuruluşunda görev olan deneyimli siyasetçi  Kadri Veziroğlu, “Küskünlük ve kırgınlıklara yol açacak zeminlere izin vermemeliyiz. Şimdi tüm aday adayları ilçelere davet ediliyor ve topluca tanıtımlar yapılıyor. Ben de katılıyorum. Ancak, tüm aday adayları, tıpkı şimdi olduğu gibi adaylık sürecinde de ortak hareket etmeli, birbirimizden yararlanmalıyız. Önemli olan partimizin iktidar olmasıdır. Partimizi iktidara taşıma hedefi ve planlaması öncelikli olmalıdır. Kırgınlık, küskünlük asla olmalıdır” diye mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

 

KOMİSYON GELEBİLİR

Adaylık başvurusunun ardından bazı temaslardan bulunduğunu da dile getiren Veziroğlu sözlerini şöyle bitirdi: “İl başkanımız Cihat Altunyuva ve İzmit ilçe başkanımız Mehmet Ümit Küçükkaya ile görüşmelerim oldu. Kendilerine yöntemin ne olabileceği konusunu sordum. Genel merkezden bir komisyon, adaylarla görüşmek üzere buraya gelebilir gibi bir izlenim edindim. Adaylar da Ankara’ya çağırılabilir. Ancak sonuçta tüm adaylara eşit, mantıklı ve etik krtiterlerle hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat