Özdilek

Siyaset

Meclis üyelikleri için listeler askıya çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 8 Şubat’ta yapılacak eğilim yoklaması listelerinin 1 Şubat’ta askıya çıkacağını belirtti.

22 Ocak 2014 Saat: 21:54
Meclis üyelikleri için listeler askıya çıkıyor
Meclis üyelikleri için listeler askıya çıkıyor

Kandıra, Başiskele, Karamürsel ve Dilovası haricinde diğer ilçelerde eğilim yoklaması yapılacak.

‘GEBZE’DE KONTEJYAN UYGULANMAYACAK’

Daha önce eğilim yoklaması yapılan 8 ilçede belediye meclis üyesi adaylığı için eğilim yoklaması yapılacağını söyleyen İl Başkanı Yalçın Kuşkan , “8 Şubat’ta yapılacak eğilim yoklamasında 6 tane kota kullanacağız. Kullanılacak kotlar 2-4-6-8-10-12 gibi rakamlar olacak. 1-3-5 gibi rakamlar ise eğilim yoklamasının sonucuna göre belirlenecek” diye konuştu. Ön seçimin yapıldığı 8 ilçeden sadece Gebze’de kontejyan uygulaması yapılmayacağını ifade eden Kuşkan, “Gebze’de sandıktan çıkan sonuçlar geçerli olacak. Daha önce 30 Haziran tarihi itibariyle onaylanmış olan listeler üzerinden seçimler gerçekleşecek” dedi.

‘LİSTELER 1 ŞUBAT’TA ASKIDA’

İl Başkanı Kuşkan, listelerin 1 Şubat itibariyle ile ilçe başkanlıklarında askıya çıkacağını belirtti. Askıya çıkan listelerin 3 gün süreyle askıda kalacağını belirten Kuşkan, listelere itiraz süresinin 2 gün olduğuna dikkat çekti. Kuşkan, “8 Şubat günü saat 08.00 ile 17.00 arasında oy verme işlemleri gerçekleşecektir. 8 ilçemizin CHP İlçe Başkanlarımızın seçim yerlerini organize edecekler.

‘TRAMVAY AZİZ NESİN’LİK BİR HİKAYE’

Ak Parti’nin belirlenen belediye başkan adayları ile ilgili konuşan Kuşkan, “Başaralı olabileceklerini sanmıyorum. Mevcut başkanları ile de yeni atananlarda hiçbir şansları yok” dedi. Tramvay meselesine de değinen Kuşkan, “10 sene kenti yönetecekseniz ve seçim tramvaylarını kentin göbeğine yerleştireceksiniz. Bu yapılan Kocaeli seçmeninin zekâsına hakarettir. Çok üzülerek gördük ki bu ayıba kenti yöneten kamunun başında ki sayın valide dâhil olmuş. Bu yapılanların kente saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Var olmayan tramvayın rengini halka seçtirmek tam Aziz Nesin’lik bir hikayedir” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat