Özdilek

Güncel

Meclis Toplandı, Kadınlar Gününü Kutladı

İzmit Belediyesi Mart dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

8 Mart 2016 Saat: 22:24
Meclis Toplandı, Kadınlar Gününü Kutladı
Meclis Toplandı, Kadınlar Gününü Kutladı

Başkan Doğan meclis toplantı öncesi bayan üyelere çiçek vererek Kadınlar Gününü kutladı. Doğan, savaşın yaşandığı ülkelerde en çok acıyı kadın ve çocukların yaşadığını, dünyanın her bölgesinde kadınlara büyük zulüm yapıldığını, kendilerini çağdaş olarak gösteren ülkelerin bu konuda çifte standart içinde olduğunu da söyledi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Yassıbağ’daki imar planında dini tesis alanı olarak gösterilen yer, 5 yıl süre ile İzmit İlçe Müftülüğü ’ne tahsisi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi detaylı incelenmesi için Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İzmit-Sarışeyh Mahallesi, G24a.12a.2a Uygulama İmar Planı paftası, 1978 nolu parselin Kocaeli Valiliği, İl İdare Kurulunun 08.07.1998 tarih ve 1123 sayılı kararı ile onaylı  mevzi imar planında  “E:0.20” yapılaşma koşuluna sahip “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” olan kullanımının “E:0.25, Hmax:7.00 metre” yapılanma koşuluna sahip “Bakım Akaryakıt ve LPG İstasyonu Alanı” olarak planlanması şeklinde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ve plan notları teklifi ile ilgili İmar Komisyonu’nun raporu. geldiği şekliyle üyelerce kabul edildi.

Yine, İzmit-Yeni Mahalle (tapuda Yenidoğan), G23b.23c.2d Uygulama İmar Planı paftası, 146 ada 5, 10 ve 11 nolu parsellerin mevcut imar planında “Karayolları–Yol Kenarı Koruma Kuşağı” olan kullanımının “E:0.30, Hmax:7.00mt” yapılaşma koşuluna sahip “Bakım, Akaryakıt ve LPG İstasyonu Alanı” olarak planlanması şeklinde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ile ilgili İmar Komisyonu’nun da oy çokluğu ile kabul edildi.

Çevre Güzelleştirme – Görsel Cephe İyileştirme konusunda çalışma yapılması teklifi ile ilgili Çevre Sağlık Komisyonunun  raporu üyelerce  kabul edildi.

Meclis  gündem maddeleri arasında yer alan sanayi kenti olan İzmit’te 15-18 yaş grubundaki genç çalışan diye tanımlanan genç kesimin eğitim, öğretim gereksinimlerinin neler olduğu ve çözüm aşamasında mahallelerdeki Gençlik Merkezlerinde yapılabilecek faaliyetler konusunun incelenmesi teklifi ile ilgili Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonunun raporu üyelerce kabul edilirken komisyon başkanı Yusuf Sami Çınar, rapor hakkında üyelere detaylı bilgi verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat