Özdilek

Siyaset

Meclis Aday Adayları Kahvaltısında, Akar Coştu!

CHP belediye meclis üyesi aday adayları, İzmit ilçenin kahvaltısında İmperial otelde buluştular.

18 Ocak 2014 Saat: 14:49
Meclis Aday Adayları Kahvaltısında, Akar Coştu!
Meclis Aday Adayları Kahvaltısında, Akar Coştu!

Kahvaltıya İl Başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, İzmit Belediyesi Başkan Adayı Sefa Sirmen, eski milletvekili ve belediye başkan aday adayı Hikmet Erenkaya, İzmit belediye başkan aday adayı Cüneyd Özkürkçügil, CHP’nin eski tüfeği eski milletvekili Erol Köse, eski il başkanı Cengiz Sarıbay, partinin önemli isimlerinden Kadri Veziroğlu, meclis üyeleri ile partinin eski isimleri katıldı. Kahvaltıya ayrıca CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da hazır bulundu.

Herkes Kendi sandığının Komutanı Olmak Zorunda

Selman Yıldırım, "çalışmalarımızda 812 sandık sorumlumuzu oluşturmakta hiç sıkıntı çekmedik. Ama herkes kendi sandığının komutanı olmak zorunda ve asla sorumluluğundan vazgeçmemeli. Salona girmeden seçmen listelerini dağıttık. Seçime 70 gün kaldı ve dolu dolu bu zamanı değerlendirmemiz gerekiyor. Bu dönemde CHP'den sorumluluk almak çok önemli. CHP için oy istemek aynı sorumluluk ve aynı kutsal değerdedir. Ülkenin geleceğinin oynanacağı bir seçim dönemine giriyoruz. Ülke tarihinde bu kadar keskin üçlü bir seçim olmamıştı. Bu Kadar ağır sıkıntılı bir dönemde CHP'yi kimin temsil ettiğinin önemi yoktur" dedi.

Kimse dışarıda kalmayacak bu kenti hep birlikte yöneteceğiz

Sefa Sirmen, "2009'da AKP'nin kastettiği yolu rahatlıkla kaydedebiliriz. Çok çalışmalıyız ve önümüzde küçük bir önseçim yarışı daha kaldı. Önemli olan bu yarışa katılmaktır. Kimse dışarıda kalmayacak bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. Herkese görevler düşecektir. Geçmişteki ufak tefek kırgınlıkları geride bırakıp yolumuza ve mücadelemize bakacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç yaşanmamış olayları yaşıyoruz ve yolsuzluk, soygun prim yapar hale geldi. İzmiti on yıl önce nasıl bıraktıysam öyle duruyor. Rayları olmayan ama kaldırım işgal eden tramvay vagonlarını bile gördük. Bir de içine girip gezdiler. Bursa'ya gidip gerçeğine binebilirlerdi. Kandıra göletini baraj yaptılar. Yuvacık barajının kapaklarını açarak hem milleti susuz bırakıyorlar hem de barajı kötü göstermeye çalışıyorlar. Bugünden itibaren suyun maliyeti KBB ye sığdırdık ve inşallah suyun ücretini indirirler. Tahsin Tarhan geldiğinde millete bedava su dağıtacağız. Erdiğimiz her sözü tuttuk. Bundan sonra da hizmete devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

“Bizler halkın partisiyiz"

Tahsin Tarhan, "ben bugün AKP'yi eleştirmeyeceğiz aksine hizmetlerini anlatacağım. Havaalanımız var. İşadamlarımız kongrelere istedikleri gibi gidiyorlar. Gemilere binip Karamürseli katar bile gidip gelebiliyoruz. Çok ta haksızlık etmeyelim her tarafı tren rayları ile döşeyenler birde yetmemiş bir de kenti metroya örmüşler. Metrobüsler vızır vızır çalışıyorlar. Türkiye kenti konuşurken, bakanlar gelip gidiyorlar ama vali hemen her etkinlikte yer alıyor. Hemde koşa koşa gidip en öndeki yarını alıyor. Bu kimin valisi belli değil. Bizler 30 Mart'tan sonra tüm projelerimizi gerçekleştireceğiz. Aramızdaki gerginlikleri bırakalım. Bugüne kadar beş altı bin telefon aldım herkes göre istiyor. Projelerde yer ayalım diyorlar. Son yaplan anketlerde aramızda beş puan kalmış. Birbirimizle didinmeye bırakalım ülke eyden gidiyor buna hep beraber dur demek için ayağa kalkmalıyız. Bizim arkamızda sermayedarlar, zengin işadamları yok. Bizler halkın partisiyiz" dedi.

Diktatörün işini bitireceğiz

 Erzincan milletvekili Muharrem Şık'ta söz aldı ve konuştu. Şık, "değerli canlar, süreç gerçekten çok kötü ve 30 Mart'ta bu diktatörün işini bitireceğiz. Bu toplumda hala inandıramadığımız bir kesim var. Utanmadan benim oğlu hırsızlık yaptıysa ben onu evlâtlıktan reddederim diyebiliyor. Utanmayı bir kenara bırakmışlar. 11 yıldır cemaati, kumpası ve paralel devleti de sen kurdun" dedi.

Bunu ispatlayamazsan, namertsin

Haydar Akar, "Kocaeli uzun yıllardan beri ilk mez bu enerjiyi, bu sinerjiyi yakaladı. Gittiğimiz heryerde 13-0 yapacağımızı söylüyorum. Bunlar bu kente ne yaptılar sorusunu herkese sordurtmalıyız. Ama daha iyi yönetebileceğimizi anlatmalıyız" şeklinde konuştu. Akar, "Sayın Fikri Işık Yuvacık Barajı'nda yolsuzluk, rüşvet var diyebiliyor. Eğer Yuvacık baraJında yolsuzluk, rüşvet var da sen bunu ispatlayamazsan, namertsin, şerefsizsin" dedi. Mehmet Hilal Kaplan, "Ben burada bulunup ta kendilerine siyasi söylev çekecek değilim. Sizlerle gurur duyuyor ve seçimi kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Zekamıza hakaret ediyorlar

Yalçın Kuşkan, "Kocaeli genelinde 4 bin 12 sandıkta seçim gerçekleştirilecek. Belediye meclis adaylarımızı belirlemek için kesin olmamakla birlikte 8 Şubat tarihinde belirlemeyi düşünüyoruz. Eğilim yoklaması yaptığımız sekiz ilçe de sandık kurarak önseçim gerçekleştireceğiz ve aynı seçmen listeleriyle yapacağız. Sandıktan kim çıkarsa onlar belediye meclis üyesi olarak seçime girecekler. Kimse beni seçmedikler, beni aday yapmadınız diye küsmesin darılmasın. Kırılmama, küsmeme olgunluğunu göstereceğinize eminim. 100 partili arasından meclis üyesi adayları belirlenecek. Yarın saat 10.00'da kalkıp Yuvacık Barajına gidip bir basın toplantısı yapacağız ve adaylarımızda yanımızda olacaklar. Nerede oturuyor ya. Nerede çalışıyorsanız eşinizden, dostunuzdan, tanıdıklarınızdan oy isteyiniz. En büyük ve zorlu görev budur. Lütfen AKP'ye temayülü olan insanları kırmadan ve sözlü olarak saldırmadan koruma duvarlarını yükseltmeden yavaşça ikna etmeye çalışınız. Hiç birşeyi olmayan tramvayı Ali de dahil herkese gezdirin zekamıza hakaret ediyorlar. Tam Aziz Nesinlik bir hikaye bu. Utanmadan sıkılmadan 50-60 yaşındaki siyasetçiler yolu bile olmayan tramvayı gezebiliyorlar. Rezilliktir bu. Bu durum bizim ilçeleri almamız bizi kesmez hedefimiz büyükşehirdir" şeklinde konuştu.

Depremde hayatını kaybeden eski ilçe başkanının eşi Melek Yayman'a bir duvar saati hediye edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat