Özdilek

Güncel

Mavi liste kahvaltıda buluştu

8 Ekim’de yapılacak olan KOTO seçimleri öncesi KOTO Başkanı ve Başkan Adayı Necmi Bulut KOTO senin sloganı ile basın toplantısı düzenledi. Mavilisteyi tanıttı.

1 Ekim 2022 Saat: 14:35
Mavi liste kahvaltıda buluştu
Mavi liste kahvaltıda buluştu

Mavi liste kahvaltıda buluştu

Kocaeli Ticaret Odası ( KOTO) seçimleri 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Başkanı Necmi Bulut görev süresince hayata geçirdiği projeleri ve yeniden seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları bugün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Lastik İş Sosyal Tesislerinde yapılan basın toplantısında yöneticiler ve oda üyeleri Bulut’u yalnız bırakmadı. Kocaeli Ticaret Odasının 2017 yılından bu yana başkanlık görevini üstlenen Necmi Bulut, seçimlere mavi liste ile girecek. KOTO Başkanı Necmi Bulut mevcut listesini büyük oranda koruyor. 66 meclis üyesinden sadece 8’i listede yer almadı. İlave komitelerle birlikte toplam 17 yeni isim ise meclis üyesi olmak için yarışacak.

“32 komiteye ihtiyaç var”

Davetliler ile tek tek ilgilenen Başkan Adayı mevcut başkan Necmi Bulut daha sonra kürsüye çıkarak adaylık konuşması gerçekleştirdi. “KOTO senin sesin diyerek çıktığımız yolda yeni üyelerimiz bize güç verecek diyerek” konuşmasına başlayan Bulut, “Geçen dönem seçim çalışması yaparken bir ricam olmuştu. Kimsenin eksikleri bizi ilgilendirmez sizin artılarınız yetecek demiştim. O gün tüm komitelerde seçimi kazandık. Sizin artılarınız bu seçimi kazanmaya da yeter. Kimseyle tartışmadan sükûnetinizi muhafaza etmenizi diliyorum. Geçmiş dönem verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu hissediyoruz. KOTO’da daha huzurlu daha rahat hizmet vermek için 32 komiteye ihtiyaç var. İnşallah bu dönem diğer eksiklikleri kapatırız. Yeni ticaret alanlarının oluşturulması var olanların yenilenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Üyelerin süreçlerine destek sağlamak istiyoruz”

İş dünyasını dijital dönüşümü önceliğe koyduklarını ifade eden Bulut, “Enerji kaynakları, ulaşım sıkıntı yeni enerji kaynakları bulmaya zorluyor. Güneş enerjisi başta olmak üzere bu teknolojilerin tanıtılması konusunda mentörlük edeceğiz. Üyelerimizin sürecine destek sağlamak istiyoruz. Ham madde tedariği konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İller listesinde dahil ettirdiğimiz modern fabrikanın fiziki olarak hayata geçmesi için çalışmalara devam ediyoruz. Model fabrika için yürütülen çalışmalara hızla destek veriyoruz” dedi.

“Yanlış anlaşıldım”

Yabancı öğrencilerin ticaret elçisi olmasını sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Adayı Bulut, “Kocaeli Üniversitesi ile yaptığımız protokol ile yabancı öğrenciler yeni imkanlar sağlayacak. Fuarları kentimizde düzenlemek üzere Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’yi kurduk. Böylece Kocaeli’de düzenlenecek olan fuarlarda Kocaeli firmalarında pozitif avantaj sağlanacak. Dünya pazarlarını üyelerimiz ile buluşturacağız. Önümüzdeki sene üzerinde duracağımız başlıca konular bunlar. Yine geçen toplantıda söyledim. Sanayideki arkadaşların bir kısmı yanlış anladı.  Sanayi’de artık sundurmaları dahi iş yerlerine dahil ederek çalışan arkadaşlar var. Oradan en az 2-3 yeni sanayi çıkabilir. Kaldırılması yönünde demiyorum. Sadece onların önünün açılması yer gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Eğlence OSB”

Tramvay yolunun avantajlarından bahseden Bulut, “Fevziye camiinden sonra alkollü mekanların da etkisi ile o bölge kullanılmaz durumda. Onlara bir eğlence OSB yeri gösterip çarşıyı açık bir AVM haline getirebiliriz diye düşünüyorum. Kocaeli’nin artık ağır sanayiyi de doyduğunu düşünüyoruz. Turizm üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. İstanbul 1 saatlik mesafede. İnsanlar tatillerini burada yapabilir.

“Kapımızı kimseye kapatmıyoruz”

Bugüne kadar KOTO’da 6 senedir başkan olarak görev yapıyorum. Kapımızı asla kimseye kapatmadık. En keyif aldığımız anlar ne ihtiyaç duyuyorsa onunda birlikte o kapıyı çalmak olmuştur. Hiçbir kurumu endi şahsi işimiz için çağırmadık. KOTO’nun sahibi KOTO’nun üyeleridir. Sadece üyeden talep ederek yola çıktık. Bugün burada beraberiz. Bu birlik beraberlik içerisinde hiçbir siyasete, kuruma kuruluşa KOTO’yu muhtaç etmeden hizmet etmek istiyoruz. Amacımız, yönetmek değil hizmet etmek” ifadelerini kullandı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat