Özdilek

Ekonomi

Maşukiye taş ocağı için ÇED onayı çıktı!

Hızlı tren projesine malzeme almak amacıyla Maşukiye’de yapılması planlanan taş ocağı için Çevre ve Şehircilik bakanı tarafından olumlu rapor verdiği belirtildi.

4 Mayıs 2013 Saat: 18:08
Maşukiye taş ocağı için ÇED onayı çıktı!
Maşukiye taş ocağı için ÇED onayı çıktı!


   Kartepe Maşukiye’de Hızlı Tren projesine taş malzeme sağlamak amacıyla yapılması planlanan Taş Ocağı için halk büyük tepki göstermiş, bunun üzerine taş ihtiyacı Sakarya ve Suadiye’den karşılanmıştı. Bu zaman zarfında Maşukiye için Fuar İçi’nde bulunan Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapılan ÇED görüşmeleri ile ilgili olarak ta rapor, Bakanlık’ta yapılan komisyon toplantıları sonrasında onay aldı.

 
RAPOR YETERLİ BULUNDU
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kartepe Maşukiye Beldesi civarında “TCDD Genel Müdürlüğü” tarafından yapılması planlanan “Kireçtaşı Ocağı Ve  Kırma-Eleme Tesisi” projesi ile ilgili olarak hazırlanan  ÇED raporu, İnceleme – Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş, değerlendirilmiş ve yeterli bulunarak nihai kabul edilmiştir” denildi. 
 
GÖRÜŞE AÇILDI
Raporda ayrıca onaylanan ÇED raporu ile ilgili olarak “Komisyonun nihai ettiği çevresel etki değerlendirme raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde ve bakanlıkta 10 işgünü görüşe açılır” İbaresi yer aldı. Bakanlık tarafından olumlu alınan raporun Maşukiye ve Yanıkköy muhtarlıklarına gönderileceği 10 gün halkın itirazlarının alınacağı ve asıl onayın ise askı sürecinden sonra belirleneceği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, daha önce ÇED raporu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşların taleplerini göz ardı etmeyeceklerini söylemişti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat