Özdilek

Güncel

Maşukiye’nin kurtulması için otoban’dan çıkış yapılsın

CHP İlçe Başkanı Bülent Sarı ve İl Genel Meclis üyesi Erdal Baş, hızlı tren hattı için Maşukiye’de yapılması planlanan taş ocağının iptal edilerek, Acısu bölgesinde otobandan yapılacak çıkış ile mevcut taş ocaklarından otoba

19 Şubat 2013 Saat: 16:51
Maşukiye’nin kurtulması için otoban’dan çıkış yapılsın
Maşukiye’nin kurtulması için otoban’dan çıkış yapılsın

Hızlı tren hattı için Maşukiye’de yapılması planlanan taş ocağındaki ısrara rağmen CHP İlçe Başkanı Bülent Sarı ve İl Genel Meclis üyesi Erdal Baş, taş ocağının yapılmaması için ortaya koydukları alternatifi açıkladı. Kartepe Acısu mevkiinden geçen otobanın yanında dün açıklama yapan Sarı ve Baş, Otobanın Acısu mevkiinde bir çıkış verilmesi halinde Hereke ve Körfez’de bulunan mevcut taş ocaklarından malzeme getirilebileceğini kaydetti. Sapanca Karayolunda 1,5 aydır çalışma yapılmamasına değinen ilçe başkanı Bülent Sarı, yolun neden durduğunu ve ne zaman bitirilmesinin planlandığını sordu.

ÇIKIŞ ACISUDAN YAPILMALI
Taş ocağı konusunda sadece muhalefet yapmadıklarını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Baş, “Otobandan verilecek çıkış ile kamyonlar en fazla 150 metre yol giderek Hızlı Tren Projesi için taş bırakabilecek. Taş başka bölgelerden sağlanırsa yolların mıcır yüklü kamyonları kaldıramayacağını söylüyorlar. Otoban çıkışı ile Maşukiye haricinde nereden taş çıkarılırsa çıkarılsın kolay yoldan proje için taş sağlanabilecek, yollar da mıcır yüklü kamyonlarla dolmayacak” dedi. Otoban çıkışı ile bir taşla iki kuş vurulacağını belirten Baş, “Kartepe sanayiye doydu. Otoban çıkışı, Kartepe’ye gelen yerli yabancı turistlerin gidiş gelişlerine de katkı sağlayacak” dedi.

SAPANCA YOLU NE ZAMAN BİTECEK
İlçe başkanı Bülent Sarı ise Otobandan çıkış verilmesi halinde Maşukiye’nin ciğerinin sökülmemesi için çok önemli olduğunu kaydetti. Yıllardır Karayolları tarafından yapılmaya çalışılan Sapanca Karayolunun 1,5 aydır durduğunu söyleyen Sarı, “Vali’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’na ve Kartepe Belediye Başkanı Karabalık’a soruyoruz; neden 29 Ekim 2012’de bitmesi planlanan yol hala bitmedi. Kartepe halkı çile çekiyor ve mağdurlar. Yol çok tehlikeli ve her gün kazalar yaşanıyor. Yollarda ışıklandırma sistemi de yeterli değil. Bu soruna çözüm bulunsun” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat