Özdilek

Siyaset

Masayı CHP değil AKP devirdi

CHP Hatay Milletvekili ve PM üyesi Mevlüt Dudu, Gebze İlçe Örgütü'nü ziyaretinde anayasa görüşmelerinde masayı CHP'nin değil AKP'nin devirdiğini söyledi.

22 Şubat 2016 Saat: 11:13
Masayı CHP değil AKP devirdi
Masayı CHP değil AKP devirdi

BAŞKENT BOMBALI KENT OLDU
CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, PM üyelerinin ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek toplantıyı başlattı. Ardından CHP PM Üyesi Ali Öztunç bir konuşma yaparak, “PM üyelerinen 'Bayram değil seyran değil' ne işimiz var diyebilirsiniz. Seçim yokken örgüte ve ardından vatandaşa gitmek bir etki bırakır. Ülkemiz artık iyi yönetilmiyor. Bunu AKP’ye oy verenlerde söylüyor.  Ülkenin başkentinde bir bomba patlatılıyorsa bu ülkeni kötü yönetildiğinin bir ispatıdır. Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti CHP’ye yüklenmeye başladılar. Sanki ülkeyi biz yönetiyoruz. PYD’den şikâyet ediyorlar. Oysa PYD lideri ile zamanında görüşen sizlersiniz. Aklınız yeni mi başınıza geldi? 

MİT MUALİF MİLLETVEKİLLERİNİ SARAY İÇİN İZLİYOR

14 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Hangi ülkede bu olay olursa olsun içişleri bakanı istifa eder. Biz içişleri bakanını istifa etmeye çağırıyoruz. MİT muhalif milletvekillerini izleyip saraya bildiriyor. MİT müsteşarı Hakan Fidan da hemen istifa etmelidir. Hem Efkan Ala ve hem de Hakan Fidan’ı istifaya çağırıyoruz. Bizi kurtaracak olan da yine bizleriz. Kendi içimizdeki örgüt kavgalarını bitirmeliyiz. AKP'de mayıs ayında Ahmet Davutoğlu gidiyor. Mayıs ayında olağanüstü kurultay olacak. Erdoğan, Davutoğlu’nda memnun değil. Yeni bir genel başkan seçilecek. Umudumuz AKP’nin dağılması değil. Her gün CHP’yi yazanlar biraz da AKP’yi yazsınlar. AKP’nin 2023 hedefi var. Biz de 1919 Atatürk Samsun’a çıkmıştı. 2019 seçimlerinde görürsünüz diyorum.” dedi.

ÜLKE ATEŞE VERİLDİ

CHP Hatay Milletvekili ve PM üyesi Mevlüt Dudu ise, “PM üyeleri olarak CHP örgütlerini ziyaret ediyoruz. Bu örgütün hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Bütün Kocaeli örgütüne teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşananlardan herkes haberdar ve izliyor. Ama bir ateş çemberinin içindeyiz. 7 Haziran’da bir seçim yaşadık. 400 vekil hayali kuranları halk iktidardan indirdi. CHP olarak o süreçten sonra elimizden geleni yaptık. Ardından ülke ateşe verilerek 1 Kasım seçimine gidildi. Asıl amaç başkan olabilmekti. Şimdi de anayasanın değiştirilmesi gündemde. CHP olarak biz bu anayasayı hiçbir zaman savunmadık. 
MASAYI CHP DEĞİL AKP DEVİRDİ

Bu anayasaya karşı olmamıza rağmen bugün o gün değildir. Her gün gelen şehitlerin sayısını takip edemiyoruz. Biz anayasa masasına oturduk. Birinci toplantı yapıldı. Masaya otururken ilk 4 maddeyi tartışmayız dedik. 3 toplantıya da masaya başkanlık sistemi ile geldiler. Ardından komisyon başkanı toplantıyı bitirdi. CHP masayı devirmedi. Masayı meclis başkanı yani AKP devirdi. Beştepe’de oturan devletin en yüksek makamını işgal eden kişi başkanlık tutkusu ile yanıp tutuşuyor. Türkiye’yi yine bir seçime sürüklenmek isteniliyor. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a ülkeyi belirsiz kalmaması için AKP’ye oy veren seçmene bu durumu anlatırsak AKP’yi sandığın dibine gömer.” diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞEN CİDDİ SORUMLULUKLAR VAR

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de, “Ülkemiz bir yangın yeri konumunda. Sarayda oturan ne zaman birilerini hedef gösterse bombalar patlıyor. Ankara’daki patlamadan sonra ölenlerin kimliği bile belirlenemezken teröristin kimliği açıklanılıyor. Bütün bunların altında sorular bulunuyor. Üzerimize düşen ciddi sorumluluklar var.” dedi.

GÜL'E GÜNAYDIN DİYORUZ

Son olarak ise CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, “7 yıldır Çankaya Köşkü’nde oturan ve her şeye onay veren Abdullah Gül ülke olarak kötü bir durumdan geçtiğimizi söyledi. Kendisine günaydın diyorum” diye konuştu.

NHA/MURAT GÖKKAYA

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat