Kültür/Sanat

MARSİAD: “41 Kart doğru, ama eksik”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Marmara Sanayici ve İş Adamları Derneği (MARSİAD) Genel Başkanı Okan Oktay, düzenlediği basın açıklamasında 41 Kart projesini desteklediklerini ama içeriğinin eksik olduğunu söyledi. Oktan, “41 Kart, gecikmiş bir hatanın düzeltilmesi. Doğru bir proje olsa da şimdilik içeriği eksik” dedi.

MARSİAD Genel Başkanı Okan Oktay, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Debreli, Ömer Faruk Yıldırım ve Muhammet Ayvaz ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk uygulanan 41 Kart projesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Oktay, “Yıllardır kentimizde bir sorun yumağı haline gelen yardım paketleri ve yardım ihaleleri hem kent genelinde hem de kent esnafında geniş boyutlu sıkıntı yaratmıştır ve ihalelerin hepsi kent esnafı dışında başka illere verilmiştir. Sudan sebeplerle kentin parası başka yerlere kaymıştır” dedi.

41 KART’A GİYİMDE DAHİL EDİLMELİ

MARSİAD olarak geçmişte yapılan ihalelerin yanlışlıklarını tespit ederek kurumları hep uyardıklarını söyleyen Başkan Oktay, “Gelinen noktada hayata geçirilen 41 Kart, gecikmiş bir hatanın düzeltilmesidir. Geçte olsa 41 Kart’ın hayata geçmesi çok doğru bir proje olduğu kadar içeriğinde eksiklikler bulunmaktadır. Kartın içine mutlaka giysi yardımı da dahil edilmelidir. Maalesef bu yıl giyim ihalesi yeniden yapılmış ve 1 firmaya 2 milyon TL’ye verilmiştir. Eğer bu da 41 Kart kapsamına katılsaydı, para kent esnafında kalacaktı” diye konuştu.

MARSİAD OLARAK 41 KART’I DESTEKLİYORUZ

Tüm yardım ihalelerinin artık iptal edilerek 41 Kart üzerinde dağıtılacağına inandıklarını söyleyen Başkan Oktay, “MARSİAD olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projesini gönülden destekliyoruz ve üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu konuda en sevindirici olan yardımların doğru yöntemle yapılarak hak sahiplerinin rencide olmamasıdır. Ayrıca kentin parası kentte tutularak esnafa destek olunmuş olacaktır” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat