Özdilek

Kültür/Sanat

MARMARAY GEBZELİ ÇOCUKLARA OYUN ALANI OLDU

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Marmaray Projesinin Gebze ayağında yapılan çalışmaların durması, çalışmaların yeniden ne zaman başlayacağı ve belirsizliğin sürmesi endişeli bekleyişe neden olurken, bu işten karlı çıkan bölgede oturan çocuklar oldu.

 

 

Vatandaşlardan bu projenin yapılmasını isteyende var istemeyende. Gürültüden ne yapacağız diyende, çevreyi boşaltırlarsa kaygısını taşıyanda, gelişmeye neden olur diyerek destekleyende.

Ama çocukların kendilerine büyük bir eğlence ve oyun alanı buldukları kesin. Derelerin ve çukurların doldurulması ile yaratılan uçsuz bucaksız alan sundu. Büyükler ne düşünürse düşünsün, onların keyifleri yerinde.

Bilindiği gibi, Marmaray Projesi kapsamında, Söğütlüçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hatlarının modernizasyonu işini yürüten yüklenici Fransız Alstom-Doğuş-Marubeni konsorsiyumu, 27 Nisan 2010 tarihi itibariyle mevcut sözleşme şartlarında projeye devam edemeyeceklerini bildirdiler ve sözleşme tek taraflı feshedilmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi İnşaat, Elektrik ve Mekanik Sistemlerinin yer aldığı Marmaray Projesi için uluslararası ihale daveti yaptı. İhale ise, 7 Ocak 2011 tarihinde yapılacak.

Artık bu  süreç, uzar mı, ne zaman tamamlanır  yada binalar çürür mü bilinmez ama çocuklar hallerinden çok memnun.

Futbol ve çeşitli oyunlar oynayıp, tüm mahallenin çocukları bisikletlerini kaptıkları gibi soluğu uçsuz bucaksız düzenlenmiş alanda alıyorlar. Hatta guruplar halinde güvercin uçurtmaya çıkıyorlar.

Bina çürüyor. Hükümet yasal sürecin tamamlanmasını bekliyor ama onlar buranın böyle kalmasını çok ama çok istiyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat