Özdilek

Güncel

Marmara için yaşam zinciri

Marmara bölgesinde doğa ve çevre tahribatına yol açan projelere karşı İstanbul'da yapılacak büyük miting öncesinde çağrı için birçok ilde oluşturulan yaşam zinciri ilimizde de oluşturuldu.

20 Aralık 2014 Saat: 17:13
Marmara için yaşam zinciri
Marmara için yaşam zinciri

İstanbul'un kuzeyini yok eden 3. Köprü ve 3. Havalimanı, Trakya'da longoz ormanlarını tehdit eden termik santraller, Kocaeli'yi zehirleyen sanayi bölgeleri, Çanakkale'yi yapılaşmaya açacak imar planıyla ortaya çıkan tehlikeleri önlemek isteyen doğa savunucuları İzmit Yürüyüş Yolu üzerinde eylem yaptı. İnsan zinciri oluşturan vatandaşlar, hazırladıkları döviz ve sloganlarla çevre tahribatına ve yaşam alanlarının hızla yok ediliyor olmasına dikkat çekti. Eyleme çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de destek verdi.

 

28’NDE BÜYÜK EYLEM
Yaşam zinciri oluşturan vatandaşlar daha sonra, hazırladıkları broşürleri yoldan geçenlere dağıtarak vatandaşları 28 Aralık Pazar günü Kadıköy Meydanında yapılacak büyük" Marmara'yı savunuyoruz" mitingine çağırdı. Vatandaşlara dağıtılan broşürlerde, “Yaşam alanlarımıza kaçak saraylar, garlarımıza oteller, meydanlarımıza AVM’ler dikip şehirlerimizi yaşanamaz hale getirdiler. İnsanların, hayvanların ve canlıların haklarına ve yaşam alanlarına dokunma demek için sen de 28 Aralık’ta Kadıköy’de ol” çağrısı yer aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat