Özdilek

Güncel

Marka Kartepe’yi Turizm Fuarına Taşıyacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

     Marka (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Kartepe Belediyesi ortaklaşa yapmış oldukları basın toplantısında bir araya geldiler.

             13 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan EMİTT’e ( Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Marka ‘nın kapsamındaki İller olan Kocaeli ,Sakarya ,Düzce,Bolu,Yalova, birer stantla katılacak . Kocaeli stantında yer alacak olan Kartepe turizm deki önceliğini hissettirmeğe çalışacak.

 

           Başkan Karabalık, toplantıda Kartepe’de turizmin geliştirilmesine, tanıtılmasına yönelik belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bir birim oluşturulduğunu belirterek, ilçede açılacak Turizm Meslek Lisesi ile, bölge halkının turizme katkısının sağlanmasının da düşünüldüğünü kaydetti. Başkan Karabalık, büyük yatırımcıların Kartepe'de turizme yönelik yatırım yapmalarını cazip hale getirecek çalışmaların yürütüldüğünü de belirtti.

 

       Tarım ürünlerinin turizmde satışının yapılması, tanıtımının yapılmasının sağlanması ve “Turizmde bir marka olacağız” konuları gündeme taşındı. Şükrü Karabalık bu çalışmalar çerçevesinde Medya ve Marka Uzmanı Yrd.doç. Metin Çelik Kartepe Belediyesi’yle ilçenin turizmdeki gelişimine yönelik çalışmaları birlikte yürüteceklerini, kış-yaz turizmi ile yerli ve yabancı turistlerin ilçeye gelmelerini sağlamak amacıyla seyahat acenteleriyle işbirliği yaparak tanıtım amaçlı çeşitli turlar düzenleneceğini bildirdi.

 

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na hazırlanan Kartepe Belediyesi’nin tanıtım amaçlı düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Başkan Şükrü Karabalık “İlçemizin turizm tanıtımındaki en büyük destekçimiz elbette ki Marka (Doğu Kalkınma Ajansı) olacaktır. Bu amaçla ilçenin tanıtımı için profesyonel fotoğraf ve kamera çekimleri yapıldı, yerli ve yabancı turistlerin kalabilecekleri mekanlar hazırlanıyor. İlçemize şu anda gelen giden turist sayısını belirleyemiyoruz ama bu anlamda ciddi çalışmalarımız var. İlçeye para bırakacak hedef kitleleri çekmeye çalışıyoruz dedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat