Özdilek

Siyaset

Maraş Katliamı İzmit'te Anıldı

Kocaeli Maraş Katliamını Anma Platformu, Sabri Yalım Parkında bir araya geldi. Maraş Katliamını andılar.

20 Aralık 2015 Saat: 16:50
Maraş Katliamı İzmit'te Anıldı
Maraş Katliamı İzmit'te Anıldı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ile CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Kocaeli Alevi Kültür Derneği, KESK, DİSK, Vartolular Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Halkevleri üyeleri, Kocaeli Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, Sabri Yalım Parkı’nda bir araya gelerek 24 Aralık 1978 tarihinde Maraş’ta yaşanan Alevi halka yönelik katliamın 38. yılını andı.

 

105 ALEVİ VATANDAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yaklaşık 37 yıl önce yaşanan katliamda 105 Alevi vatandaş yaşamını yitirmiş, 200’ün üstünde ev yakılmıştı. 23 yıl süren yargı süreci neticesinde 22 kişi idam, 7 kişi müebbet, 32 kişi ise 1 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmıştı. Tarihe Maraş katliamı olarak geçen acı yılı anmak için Alevi Kültür Derneği Başkanı Birol Sağlam, platform adına açıklamada bulundu.

 

“ANMA ETKİNLİKLERİ YASAKLANDI”

Birol Sağlam, “Maraş Valiliği, katliamın yıl dönümünde anma etkinliklerini yasakladı. Bu katliamı unutacağımızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İstediğiniz kadar yasaklayın. Asla utmayacağız, asla affetmeyeceğiz. O yıl Maraş’ta sinemaya bomba atarak provokasyon yaratmaya çalışan Ökkeş Kenger’i daha sonradan adını değiştirerek Ökkeş Şendiller yapan ve MHP’den Milletvekili olduğunu anlatacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat