Özdilek

Ekonomi

Maliye Yemekhanesi Kapatıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün denetim ekipleri, Maliye yemekhanesini, hijyen kurallara uymadığı gerekçesiyle önceki gün mühürledi. İhbar üzerine yemekhaneye baskın yapan ekipler, yemekhanenin mutfak bölümünde hijye

30 Nisan 2013 Saat: 13:51
Maliye Yemekhanesi Kapatıldı
Maliye Yemekhanesi Kapatıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün denetim ekipleri, Maliye yemekhanesini, hijyen kurallara uymadığı gerekçesiyle önceki gün mühürledi. İhbar üzerine yemekhaneye baskın yapan ekipler, yemekhanenin mutfak bölümünde hijyen kurallara uymayan görüntüler tespit etti ve rapor tuttu. Raporun ardından Valilik talimatıyla yemekhane kapatıldı.

SERT TEPKİ GÖSTERDİLER

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şubesi, dün Kocaeli Defterdarlığı bahçesinde basın açıklaması yaparak, bu duruma sert tepki gösterdi. Maliye çalışanlarıyla birlikte düzenlenen açıklamaya; BES Şube Başkanı Akın Şişman, Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş ve sendikacılar katıldı. Tepki açıklamasını okuyan Akın Şişman, özetle şunları söyledi:

BUNUN ADI REZALET

“Yemekhanemiz geçtiğimiz cuma günü yapılan şikayet üzerine gelen Tarım İl Müdürlüğü görevlileri tarafından sağlıksız üretim koşullarına sahip olduğu gerekçesiyle mühürlenmiş, üretimi durdurulmuştur. Bir kamu kurumunun yemekhanesinin sağlıksız üretim koşulları gerekçesiyle kapatılması rezaletin daniskasıdır. Bu rezaletin sorumlusu defterdar Süleyman Dal’dır. Defalarca uyarmamıza rağmen gerekli adımları kendisi atmamıştır.

DEVRETMEK İÇİN

Yemekhaneyi yük gören Kocaeli Defterdarlığı’nın adım atmayarak yaklaşık 600 maliye emekçisinin yemek yediği yemekhaneyi bu noktaya getirmesi yemekhanemizin kapatılması ya da devredilmesi içindir. Fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasıyla ciddi ekonomik kayıplar yaşayan maliye emekçilerinin şimdi de yemek hakkıyla oynanmak isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz. Ucuz ve nitelikli yemek hakkımızdır. 

DEFTERDARIN AYIBI

Hiç kimse aklından yemekhanemizi kapatmayı ya da taşerona devretmeyin geçirmesin. Bugün yemekhanemizin sağlıksız olduğu gerekçesiyle kapatılması ayıbı, çok açık Kocaeli Defterdarı’nın ayıbıdır. Yemekhanemizin sağlıksız koşulları, gerekli tadilatın yapılarak ortadan kaldırılmalı, insana yakışır, temiz ve sağlıklı, beslenme kurallarına uygun yemek hakkımız güvence altına alınmalı ve bir an önce açılmalıdır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat