Özdilek

Turizm

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Konserde Buluştu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kocaeli Meslek Günleri’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Özel Programı dün gerçekleştirildi. Türk Sanat Müziği’nin sevilen sesi Umut Akyürek en güzel yorumlarıyla mali müşavir ve muhasebecilerle bir araya geldi. Umut Akyürek’e gece boyunca eşlik eden muhasebeci ve mali müşavirler gönüllerince eğlendiler. Akyürek, katılımcılardan büyük enerji aldığını ve Kocaelililerle bir kez daha bir araya gelmek istediğini söyledi.

 

MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER KATILDI

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali müşavirler Odası Başkanı (SMMM) Ender Şenol, vergi dairesi çalışanları ve çok sayıda mali müşavir ve muhasebeci katıldı.

 

HOŞ BİR AKŞAM GEÇİRECEĞİZ

Konser öncesi konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, “Hep birlikte hoş bir akşam geçireceğiz. Değerli sanatçımız Umut Akyürek hanımefendinin o güzel şarkıları bu geceye ayrı bir renk katacak. Bu akşam bir nebze olsun; hayatın stresinden, iş yükünden, hesaptan, kitaptan, defterden biraz uzaklaşacağız” dedi.

 

TERAZİNİZ ŞAŞARSA VERGİ SİSTEMİ ÇÖKER

Mali müşavir ve muhasebecilerin işletmeler için yol gösterici rehberler olduğunu söyleyen Genel Sekreter Ersin Yazıcı, “Her türlü işletmeyle, devletimiz arasında adeta hakemlik yapmaktasınız. Sizin tuttuğunuz terazi şaşarsa ülkenin gönyesi kayar. Vergi sistemi çöker. Bir devletin büyüklüğü eşit ve adil bir vergi sistemiyle ölçülür. Adalet, bunun için mülkün temelidir. Bu devlet, elinizdeki hassas teraziyle yükseliyor” şeklinde konuştu.

 

VERGİLER HASTANE, OKUL, YOL OLARAK DÖNÜYOR

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 248 milyar Lira vergi tahakkuk ettiğini hatırlatan Yazıcı, “Bunun 210 milyar lirası tahsil edilmiş. Geçen yıl vergi tahsilâtı oranı yüzde 85 olmuş. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli`nde tahsil edilen vergiler, tüm yurt genelinde toplanan verginin yüzde 80`ini oluşturuyor. Sadece Kocaeli’nden toplanan vergiler, bütün Türkiye’de toplanan vergilerin yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturuyor. Bu salondaki misafirlerimiz, ülkemiz bütçesine giren çok ciddi orandaki bir bütçenin mimarlarısınız aslında… Biz Büyükşehir olarak, kentimizi geliştirir kalkındırırken, sizler de bunun kaynağını tedarik ediyorsunuz. O vergiler, vatandaşımız için; hastane oluyor, yol oluyor, okul oluyor, köprü oluyor. Büyükşehir Belediyemizin ve diğer kamu kurumlarının yaptığı yatırımlar, verdiği hizmetler; sizlerin katkısıyla gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali müşavirler Odası Başkanı (SMMM) Ender Şenol, böyle özel bir gece düzenlediği için Büyükşehir yetkililerine teşekkür etti. Umut Akyürek’in kendisi için çok önemli bir sanatçı olduğunu vurgulayan Şenol, sanatçının geçmişle gelecek arasında bağ kurduğunu ve Türk Sanat Müziği’ni gelecek nesillere taşıdığını söyledi.

 

ZERRİN ÖZER 6 NİSAN’DA GELİYOR

Öte yandan ‘Kocaeli Meslek Günleri’ adıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 6 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan Avukatlar Özel Programı’na ise ünlü şarkıcı Zerrin Özer katılacak. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan program saat 18.30’da start alacak.

 

10 NİSAN’DA FERHAT GÖÇER

Polis Haftası Özel Programı kapsamında müzik piyasasına fırtına gibi giren Ferhat Göçer, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda emniyet mensuplarıyla bir araya gelecek. 10 Nisan Pazar günü yapılacak olan program saat 19.30’da başlayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat