Özdilek

Güncel

Makine mühendisleri vefa yemeğinde buluştu

Makine Mühendisleri Odası, geçmiş dönemde oda yönetiminde yer alan isimler için düzenledikleri vefa yemeğinde bir araya geldi

6 Ocak 2016 Saat: 11:38
Makine mühendisleri vefa yemeğinde buluştu
Makine mühendisleri vefa yemeğinde buluştu
Oda Başkanı Ünal Özmural “Yeni dönemde makine mühendislerinin ücretlerinin düzenlenmesi için çalışma içerisinde olacağız” dedi.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ünal Özmural ve yönetim kurulu üyeleri tarafından son iki yıldır geçmiş dönemlerde oda yönetiminde yer alan isimleri KYÖD’de bir araya getirdi. Düzenlenen yemeğe Oda Başkanı Ünal Özmural’ın yanı yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Program öncesinde 2016 yılının ilk günlerini yasadığımız bu günlerde herkesin yeni yılını kutlarım diyerek konuşmasına başlayan Oda Başkanı Ünal Özmural “Biz bu toplantıları iki senede bir yapıyoruz mevcut dönem ve geçmiş dönemlerde görev alan meslektaşlarımız ağabeylerimizle bir araya gelip bir değerlendirme yapıyoruz” dedi. 

700 YENİ ÜYE

Özmural konuşmasında, “Geleneksel hale getirilen bu etkinlik sayesinde geçmiş dönemlerin değerlendirmesinin yanı sıra gelecek dönemlerin değerlendirmesi yapılmaktadır. 12’nci dönem Demokrat Makine Mühendisleri grubu olarak görevimizi tamamladık.  16 -17 Ocak’ta da genel kurul ve seçimimiz var. 16 Ocak’ta KYÖD’de kongremizi gerçekleştireceğiz, 17 Ocak’ta da Atatürk Okulu’nda seçimi yapacağız.Göreve talibiz, başkanlığa talip olduğumu da beyan ediyorum.Kadroda yaklaşık yüzde elliye yakın bir yenilenme oldu. Önümüzde zor bir süreç var hiçbir zaman kolay olmadı umarım meslektaşlarımız tercihlerini bizden yana kullanır. 6 bin 200 üyemizin kongremizde oy kullanma hakkına sahip olacak. Üniversite sayısının artmasıyla birlikte mezun sayısı da artıyor. Odamıza bu yıl içerisinde 700 üye kaydoldu” açıklamasında bulundu. 

 

ETKİNLİKLERİ ARTIRACAĞIZ

Kongrede 63 üst kurul delegesinin seçileceğini söyleyen Özmural “7+7 olmak üzere 14 kişilik bir yönetim kurulu seçimler sonrasında görev alacak. Ülkemizde yaşanan gelişmelerden herkes gibi bizde etkileniyoruz. Bu ülkede yaşanan olumsuzluklar bizi de meslek odası olarak etkiliyor genç meslektaşlarımıza ve bu kente yönelik çalışmalarımız olması gerekiyor. Etkinliklerimizi arttırmayı düşünüyoruz genç meslektaşlarımıza mesleğin tanıtılması noktasında çalışmalar yapmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

ÜRETİM ŞART

Mühendislerin ücretlerinde çok ciddi düşüşler var diyen Oda Başkanı Özmural “TMOOB tarafından 3 bin 300 TL altında mühendis çalıştıran işyerleri ile ilgili çalışmalarımız olacak hem meslektaşlarımız hem de Üniversitelerde Kontenjanların arttırılmış olması meslektaşımızın niteliği açısından problem oluşturuyor.  İnsan sayısını doldurmakla olmuyor, üniversitelerde alt yapının doldurulması gerekiyor. yüzde 1' e yakın bir işsizlik var. sanayi çok hızlı gelişmiyor, üretim yapılmıyor, tüketen bir toplum olduk. Üretim yapmadığımız sürece işsizliği çözme şansımız yok” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat