Özdilek

Kültür/Sanat

Mahşer-i Cümbüş SKM'nde Salonu Doldurdu

Mahşer-i Cümbüş ‘ün “Tiyatro Sporu” doğaçlama gösterisi,SKM'de dolu bir salona oynadı.

28 Ekim 2016 Saat: 22:33
Mahşer-i Cümbüş SKM'nde Salonu Doldurdu
Mahşer-i Cümbüş SKM'nde Salonu Doldurdu

Kurulduğu günden bugüne birçok ilde gösteriler sergileyen Mahşer-i Cümbüş tiyatro ekibi, Sabancı Kültür Merkezi’nde İzmit izleyicisiyle buluşdu.

MODERN DOĞAÇLAMA TİYATRO

2001 yılının Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında Ankara Tenedos Kafe’de “Tiyatro Sporu” gösterilerine başladı.Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının Ağustos ayında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergiledi ve festivallere katıldı. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncülerinden Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporu”nu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu.

İŞBİRLİKÇİ ÖYKÜ ANLATIMI

Kuruluşunun 5. yılında kendi sahnesi "Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi"ni açtı. Ekip bu sezonki gösterinin ilk oyununu İzmit'te gösterime sundu. Mahşer-i Cümbüş, bu yıl ki oyunlarının tümünü eski hocaları Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi olan ve geçen sene kaybettiğimiz Prof. Dr. Nurhan Karadağ'a adadıklarını dile getirdi. “Beyin Fırtınası” yöntemiyle gösterisi yapan Mahşer-i Cümbüş, '“Tiyatro Sporu”, bir müsabaka olmasına rağmen, klişelerin ve esprilerin oyunun niteliğini düşüreceği yönünde bir felsefeye sahip ve önemli olan karakterleri yaratmak, spontane ve işbirlikçi öykü anlatımı. “Tiyatro Sporu” gösterisi tekrar etmiyor. Her şey o oyuna ve o seyirciye özel. Bu sebeple her oyun birbirinden farklı'' diye belirtti.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat