Özdilek

Güncel

Mağduriyetimizi duyan yok mu?

İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkan Murat Koca, mahallelerine tapulu arazileri olmalarına rağmene ne hizmet alabildiklerini ne de imar verildiğini, inşaat yapamadıklarını ifade ederek, “mahkeme kararına rağme

16 Aralık 2015 Saat: 13:48
Mağduriyetimizi duyan yok mu?
Mağduriyetimizi duyan yok mu?

Dernek  Başkanı Murat Koca yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bizim bölgemizde 2009 yılında biz hak sahipleri olarak fikrimiz alınmadan Çayırova Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm adı altında toplu konut idaresine proje hazırlatıp protokol yapılmıştı. Ve bizler o dönemki belediye başkanı ile bilgi edinmek için her gittiğimizde kapıları yüzümüze kapattılar. Bizler 30.12.2013 tarihinde Kocaeli Birinci İdare Mahkemesine dava açtık. Dava sürecimiz sürerken 2014 yerel seçimler yaklaşıyordu. 2013 te açtığımız dava 30.12.2014 yılında sonuçlandı. Mahkeme bizleri haklı bulup projeyi iptal etti. 2014 yılı 30 mart belediye seçimlerinde o dönemki başkan Ziyaattin Akbaş Partisi tarafından aday gösterilmedi. Bizler buna çok sevindik. Belediye başkanı Şevki Demirci adaylığı döneminde bütün adaylar için taahhütname hazırlamıştık. Davet ettiğimiz düğün salonuna Şevki Demirci dışında bütün adaylar gelip taahhütnamemizi imzaladılar. Şevki Demirci daha sonra derneğimizi ziyaret ederek “ben imza atmam ama kamera karşısında söz veririm söz vermek demek herşey demektir” şeklinde konuşarak bizlerin istemediği birşeyin yapılmayacağına dair söz vermişti. Bunun üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bir sefer ne derneğimize ne de bölgemize gelip bu konuyla alakalı sıkıntılarımızı görmüş ve dinlemiş değildir. 

Bizler seçildikten sonra görüştüğümüzde tekrar söz vermişti. Mahkemenin sonucunu bekliyordu. Mahkeme kararını açıklayalı 11 ay oldu. Bizler görüşmeye gittiğimizde topu toki ye atıyordu. Bizlerde bir heyet olarak geçtiğimiz ağustos ayında toki ye yazılı ve sözlü olarak başvuruda bulunduk. Aldığımız cevap tamamen Çayırova belediyesini gösteriyordu. Bunun üzerine Çayırova belediyesi’ne 400 dilekçe ile birlikte yeniden başvurmuştuk. Aldığımız cevap yine bizim fikrimiz ve düşüncemiz alınmadan tekrar toki ye proje gönderdiklerini belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde en son toki ile görüşmemizde belediyenin toki ye göndermiş olduğu projeyi kabul etmeyip belediye ye geri iade edildiğini öğrendik. Ona rağmen şu an oturduğumuz bölge yıllardır olduğu gibi bugünde imara kapalı.

Belediye tarafından hiçbir hizmet alamıyoruz. Yanıbaşımızda komşularımız ruhsat alıp inşaat yaparken bizim bölgemizde hiçbirşey yapamıyoruz. Yanıbaşımızda doğal gaz, asfalt çalışmaları gibi hizmetler mevcut iken biz bu hizmetlerden mahrumuz. Bütün bunlar ne demek bizde bir anlam vermiyoruz.  Buralar bizim tapulu ve imarlı yerlerimiz. Şevki Demirci ye seslenmek istiyoruz. En son aldığımız bilgi basına da yansıdığından ilk olarak 03.12.2015 meclis toplantısında gündeme geldiğinde toki nin projeleri red etmesine rağmen konu ile alakalı Ankara ya gideceğini söylemiştir. Eğer Şevki Demirci samimiyeti ile bu sorunu çözmek istiyor ise bunun muhatabı ne Ankara’dır ne de toki dir. Bu konunun muhatabı bizleriz. Çayırova belediyesi ile aramızda 5 dakika mesafe uzaklıktayız. konu ile alakalı bir kez olsun neden bizimle görüşmüyorlar. Bizleri daha fazla mağdur etmesinler.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hakkımız olan hizmetleri istiyoruz. Komşularımız yaklaşık 20 gündür imar durumunu öğrenmek için Çayırova belediyesi’ne dilekçe vermiş olmalarına rağmen henüz bir cevap alamamışlardır. Bilgi edinmek için giden komşularımıza hedef olarak bizleri gösteriyorlar.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat