Özdilek

Eğitim

MAGDER AFET BİLİNCİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Mahalle afet Gönüllüleri derneğinin bünyesinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi tarafından yetkilendirilmiş eğitmenler Afet Bilinci Eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Körfez, Derince ve Gölcük İlçelerinde devam etmekte olan Eğitimlerin son halkası Yarımca Mimar Sinan İlköğretim Okulunda yapıldı.

Okulun eğitim salonunda ABCD Temel Afet Bilinci Eğitim sunumu yapıldıktan sonra, tüm öğretmen ve idarecilerin katıldığı gözden geçirme toplantısında, okul yönetiminin hazırlamış olduğu tahliye planı etraflıca görüşülüp deprem tahliye planı yapıldı.

Hazırlanan senaryo gereği 15:00 sularında çalan deprem sireni ile önce tüm öğrenciler ve okulda bulunanlar güvenli eşyaların yanında Çök-Kapan- Tut uygulaması ile sarsıntının geçtiğini bildiren ikinci sirene kadar derin derin nefes alarak sakinleştiler, daha sonra merdivenlerin ve yolların güvenli olup olmadığı kontrol edildikten sonra önceden belirlenen kapılardan öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Yine senaryo gereği korkup saklanan ve yaralanan öğrenciler Mahalle afet Gönüllüleri ekipleri tarafından kurtarılıp, ilk yardımlar yapıldıktan sonra okul bahçesinde oluşturulan kriz masası tarafından hastanelere sevk edildiler.

 

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği

Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), projesi yerel örgütlenmenin gerekliliği inancıyla, sayısız can kaybı ve ekonomik kayıplara neden olan 1999 Marmara Depremi’nin ardından, 2000 yılında Kocaeli’nde uygulanmaya başladı.

Afetlere hazırlanmanın ve bir afet durumunda afetlere ilk müdahalenin mahalle düzeyinde gerçekleştiği bilinci ve deneyiminden yolan çıkan MAG yapılanması Türkiye’de afet bilincini artırmayı ve bireylerin afet durumunda “hayatta kalma ve sevdiklerini kurtarmaya çalışma” refleksinin doğru biçimde hayata geçirilmesi için eğitim almalarını hedefledi. MAG yapılanması, mahalle düzeyinde örgütlenen gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri yarattı.

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Kocaeli ilinde MAG uygulamasının tamamlanmış olduğu 19 Mahallede Dernek üyesi olan olmayan tüm MAG’lara hizmet vermek, düzenlediği eğitim ve aktivitelerle gönüllülerin motivasyonunu ve kapasitesini arttırmak ve MAG üyelerini kurumsal alanda temsil etmek amacıyla 2004 yılında kuruldu. Kocaeli MAGDER’in üç yüz elli üyesi bulunuyor. Kocaeli, İstanbul, Yalova ve İzmir İllerinde 100 Mahallede 3500 Mahalle Afet Gönüllüsü bulunmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat