Özdilek

Eğitim

MAG’lar Ballıkayalar’da Tatbikat Yaptı

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) 75 Personelle Gebze Ballıkayalar’da Gece Arama-Kurtarma, Sel ve Kaya iniş Eğitimleri yaptı.

12 Kasım 2012 Saat: 12:15
MAG’lar Ballıkayalar’da Tatbikat Yaptı
MAG’lar Ballıkayalar’da Tatbikat Yaptı

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (KOCAELİ MAGDER) tarafından organize edilen Eğitim Kampına Çayırova, Körfez ve Gölcük İlçelerinden 75 Mag (Mahalle Afet Gönüllüsü) katıldı.

Küresel ısınma ve İklim değişikliği sürecinde, sıklıkla karşılaşma ihtimali yüksek olan doğal afetlere hazırlıklı olmak ve doğal afet risklerini ve zarar görebilirliği en aza indirmek amacıyla planlanan Eğitim Kampında başta, Sel eğitimi, Arazide gece arama- kurtarma eğitimi, Kaya tırmanışı ve iniş eğitimleri büyük önem taşımaktadır.

Mahalle Afet Gönüllülerinin Eğitimlerini tamamlamak ve yeni teknikler oluşturmak amacıyla düzenlenen Balıklayalar eğitim Kampını Cayırova Kaymakamı A.Selim Parlar, Cayırova Belediye Başkanı Abdullah Akbaş ve Cayırova Halk Eğitim Müdürü Ayaz Gönüldaş ziyaret etti.

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Bahri Soyyiğit, Balıklayalar Eğitim Kampına Destek veren Çayırova Kaymakamlığına, Çayırova Belediye Başkanlığı ve Körfez Belediye Başkanlığına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

 

 

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği

 

Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), projesi yerel örgütlenmenin gerekliliği inancıyla, sayısız can kaybı ve ekonomik kayıplara neden olan 1999 Marmara Depremi’nin ardından, 2000 yılında Kocaeli’nde uygulanmaya başladı.

 

Afetlere hazırlanmanın ve bir afet durumunda afetlere ilk müdahalenin mahalle düzeyinde gerçekleştiği bilinci ve deneyiminden yolan çıkan MAG yapılanması Türkiye’de afet bilincini artırmayı ve bireylerin afet durumunda “hayatta kalma ve sevdiklerini kurtarmaya çalışma” refleksinin doğru biçimde hayata geçirilmesi için eğitim almalarını hedefledi.  MAG yapılanması, mahalle düzeyinde örgütlenen gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri yarattı. 

Kocaeli ilinde 1200 Mahalle afet Gönüllüsü, İstanbul, Yalova, Bursa ve İzmir dahil  105 Mahallede 4800 Mahalle afet Gönüllüsü Bulunmaktadır.

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Kocaeli ilinde MAG uygulamasının tamamlanmış olduğu 25 Mahallede Dernek üyesi olan olmayan tüm MAG’lara hizmet vermek, düzenlediği eğitim ve aktivitelerle gönüllülerin motivasyonunu ve kapasitesini arttırmak ve MAG üyelerini kurumsal alanda temsil etmek amacıyla 2004 yılında kuruldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat