Özdilek

Kültür/Sanat

Macar öğrenciler Milli Kahramanlarını ziyaret etti

Macaristan’dan gelen öğrenciler Thököly İmre Anı Evi’ni ziyaret etti

11 Ağustos 2015 Saat: 10:42
Macar öğrenciler Milli Kahramanlarını ziyaret etti
Macar öğrenciler Milli Kahramanlarını ziyaret etti

Türkiye ve Macaristan arasında var olan ilişkileri pekiştirmek, Türk ve Macar halkları arasındaki dostluk duygularını güçlendirmek amacıyla Macar milli kahramanı İmre Thököly adına Sekapark Kültür Alanı içerisinde anı evi inşa edilmişti. 13 Kasım 2008 tarihinde Türk ve Macar Kültür Bakanlarının katılımlarıyla açılan Thököly İmre Anı Evi, açılışından bu yana yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.

 

LOJMAN ANI EVİNE DÖNÜŞTÜ

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından Thököly İmre adına Seka lojmanı olarak kullanılan ikiz konut tipteki yapı, sergi salonu olarak yeniden düzenlendi. Sergi salonlarında Macar Milli Müzesi tarafından hibe edilen ve teşhire konulan Thököly İmre dönemine ait gravürler, anı paraları, belgeler ve yağlı boya tabloların röprodüksiyonlarından oluşan 96 adet eser sergileniyor.

 

43 KİŞİLİK GRUP

Macarlar kendileri için önemli olan Thököly İmre’yi ziyaret için her yıl Kocaeli’ye geliyor. Bu kapsamda Macaristan’dan çoğunluğu öğrencilerden oluşan 43 kişilik grup Thököly İmre Anı Evi’ni ziyaret etti. Hafta içi her gün ziyaret edilebilen Thököly İmre Anı Evi, 08.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat