Özdilek

Eğitim

LİSELİLERİ YAĞMUR DURDURAMADI

Liseli Genç Umut YGS sınavını protesto etmek için yağan yağmura aldırmadan bir araya geld

23 Mart 2013 Saat: 10:05
LİSELİLERİ YAĞMUR DURDURAMADI
LİSELİLERİ YAĞMUR DURDURAMADI
Liseli Genç Umut, dün akşam yağan yağmura aldırmadan Belediye-İş hanı önünde bir araya geldi. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmura aldırmayan gençler YGS`nin kaldırılması için sloganlar atarak düdük çaldılar. Etraftakilerin şaşkın bakışları altında lisesiler protestolarına devam ettiler. Öğrenciler kendi aralarında sergiledikleri kısa tiyatro oyunuyla da YGS sınavı ve sistemin öğrencileri ne duruma getirdiklerini sergilediler. 

160 DAKİKALIK SINAV 
Tiyatronun ardından basın açıklamasını okuyan dernek üyesi Bircan Aydın 160 dakikaya hayatlarının sığdırıldıklarını söyleyerek “Bizler, bugün burada YGS yani bizlerin tabiriyle YÖK`ün geleceksizleştirme sınavına girecek öğrenciler olarak eğitim hayatımızı 160 dakikalık bir sınava sığdırmaya çalışan ve geleceğimiz karartan AKP`ye karşı sesimizi duyurmak için toplandık” diye konuştu. 
 
EĞİTİM HAKKIMIZ 
Aydın kindar ve dindar nesillerden bahsederek “AKP iktidarı her geçen gün eğitimi piyasalaştırmakta, eğitimde fırsat eşitliği körüklemekte, geleceğimizi şifreli sınavlarla çalmakta ve en temel hakkımız olan eğitim hakkımızı elimizden almaktadır. Buda yetmezmiş gibi dindar ve kindar nesiller yetiştirmek için 4+4+4 gibi niteliksiz, bilimsellikten uzak ve paralı bir eğitimi bizlere dayattırmaktadır” dedi. 

BİZİ KORKUTAMAZ YILDIRAMAZ 
Aydın son olarak “AKP`ye ve her geçen gün değişen sisteme karşı asla susmayacağız, yılmayacağız. Onların istediği gibi dindar ve kindar nesil olmayacağız ki bizleri açtıkları soruşturmalar bizi korkutamaz, yıldıramaz. Bizler her fırsatta bilimsel, eşit, demokratik ve ana dilde bir eğitim istediğimizi haykıracak ve AKP`nin isteğinin aksine eleştiren, sorgulayan ve düşünen nesil olacağız” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat