Özdilek

Ekonomi

Limanları satmak devleti satmaktır

Derince Limanı’nın özelleştirilmesine tepkiler, ihale yapılmasına rağmen hız kesmeden devam ediyor.

25 Haziran 2014 Saat: 14:25
Limanları satmak devleti satmaktır
Limanları satmak devleti satmaktır

Çeşitli meslek odalarının temsilcileri, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği(TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu üyeleri de dün bir basın açıklaması yaptı, özelleştirmelerin bu ülke insanına zulüm getireceği dile getirildi.

Liman-İş yöneticilerinin de yer aldığı açıklamada TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri

Arsal Arısal, “Bizler mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları olarak, ne Derince Limanı’nın, ne de Yatağan termik santralinin talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Soma’da yaşamını yitiren madencilerin özelleştirme kurbanı olduğunu söyleyen Arsal Arısal, “Devlet kendi elleriyle bu insanları bilinmezliğe sürüklemiş. Ne acıdır ki siyasiler ve diğer yetkililer bunu görmezden gelip, özelleştirme denen illete tekrar sarılmaya başlamışlardır. Derince Limanı deprem bölgesindedir. 1999 depreminde rıhtımları ağır hasar görmüş ve bu durum deprem raporlarına yansımıştır. Son 10 yıldır limana hiç kaynak ayrılmamış ve limanın verimsiz çalıştırılması için ne gerekirse yapılmıştır. Limana 450 bin metrekare dolgu yapılacak olması kazaya davetiye çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

TTOB İKK açıklamasında Arısal, daha sonra şunları dile getirdi:

“- Savaşların eksik olmadı sınırlarımızda, bu kararlara imza atan siyasetçiler ve yöneticiler bunun doğuracağı tehlikeyi göremeyecek kadar nasıl gaflete düşmüş olabilirler. Limanlar, ülkenin güvenliği için en stratejik alanlardır. Limanları satmak devleti satmakla eş anlamlıdır. Özelleştirmelerin bu ülke insanına zulüm getirdiğinin herkes farkındayken, bu ülkeyi yönetenler kimin adına böyle bir pazarlığın içine girmişlerdir anlamak mümkün değildir”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat