Özdilek

Siyaset

Laz Adaydan çarpıcı Açıklamalar

Kocaeli’nin Laz adayı olarak bilinen HDP Kocaeli Milletvekili, Sinan Odabaş İle söyleşi ve işte çarpıcı açıklamaları;

24 Mart 2015 Saat: 11:13
Laz Adaydan çarpıcı Açıklamalar
Laz Adaydan çarpıcı Açıklamalar

Kendiniz nasıl İfade Ediyorsunuz!

1959 Artvin Borçka doğumluyum. Marmara Üniversitesi İşletme bölümü mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda 1977-178 yıllarında Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği başkanlığı yaptım. KYÖD Dev-Genç dönemi bizimle başladı. Emekliyim 2 çocuk babasıyım. Siyasi hayatım CHP ile başlasa da son 10 yıldır HDK-HDP kadrosundayım. 2001 yılında CHP ile siyasete girdim. 2006 yılında ise partiden istifa ettim. Geçmişte CHP'de emeğimiz var. Kocaeli'nin bütün sorunlarına odaklanan HDK(Halkların Demokratik Partisi)'nın ulaşım ve ekmek sorunuyla ilgili geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmaların içinde olduk. Bugün ise, partimin Kocaeli Milletvekili olarak mecliste Halkın temsilcisi olmak istiyorum.

Nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Seçime parti olarak girmemiz oylarımızı arttırmanın yanında, Demokrasiden, haktan, Halktan, emekten yana seçmenin beklentilerine cevap vereceğimize inanıyoruz.

  Bizim dışımızdaki bütün partiler ve bu partilere oy vermiş seçmenler, saygındır hepsine saygı duyuyoruz özellikle diğer parti seçmenlerinin oylarına talibiz. Yeni hayat programı ile onların da oyunu alabileceğimizi düşünüyorum. Ülkemizin yarısı AKP'ye oy verdi. Halkımız, oy verdiği partinin yolsuzluk yapmasını, insanları öldürmesini tabiki istemez ama sonuçları birlikte görüyoruz, acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Daha önce oy verdiği partisinde beklentilerini bulamayan seçmelerin yeni bir seçenek olarak gözü ve kulağının HDP'de olacak.

 Kocaeli’nden ciddi oy bekliyoruz. HDP,Kocaeli'ye çok yakışacağını düşünüyorum.

HDP’yi nasıl ifade edersiniz ?

Başarı siyasetinin temel kuralı halk idaresine saygı duyup halkın beklentilerine cevap vermektir. Bunu şiar edinen partimiz yeni hayat programı ile bereketli toprakların ve kentimizin ve bir türlü kaderi değişmeyen halkın beklentilerine cevap olacaktır. Artık siyasi hayatınızda yeni bir şey var neden HDP?

 Çünkü HDP bütün özgürlükçü, toplumsal ve devrimci birikimlerin toplamıdır. Tüm mağdur kimliklerin, inançların, cinsiyetlerin, çevre hareketlerinin politik örgütüdür. Ülkemizde bütün siyasi çabalar yukarıdan aşağıyadır. HDP ise aşağıdan yukarıya beslenen bir partidir, göz bebeğimizdir. HDK ve HDP'nin politik organizasyon inşasında bütün kimlikler birlikte emek vermiştir

 

Geleceğe bakışınız…

İspanya'daki Podemos Partisi, sokak muhalefetini siyasete taşımıştır ve bu hareket önümüzdeki ilk seçimde İspanya'da iktidar olacaktır. HDP'de Podemos Partisi gibi bir sonraki genel seçimlerde tek başına iktidar olacaktır. Tüm engellemelere rağmen barajı zaten geçmişiz. 70-80 vekil çıkararak parlamentoya hareket getireceğimizi düşünüyorum. “Barajlar yıkılmak için varır” Hegemonya eksenli düzeni değiştirmek için öncelikle AKP'nin milletvekili sayısını 276'nın altında tutacağız. Seçime sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz.

Toplumsal muhalefette yerimizi aldık

Emek kenti, 15-16 Haziranlar kenti Kocaeli'de sınıfın ve emekçileri yıllardır biriktirdiği mücadele geleneğinin devamı olabilmek partimizin yerel amaçlarından biridir. Ben de bu amaç için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Genel merkezin başarılı performansına kendi yerelimizden çok olumlu katkılarda bulunup bu onurlu mücadelede üstümüze düşen görevleri yapacağımıza bütün milletvekili aday adayı arkadaşlarımızla birlikte söz veriyoruz. HDK ve HDP sürecinin içinden gelen biriyim. Kenti ve kentin sorunlarını çok iyi biliyorum. Kentin sokak ve toplumsal muhalefet çalışmalarında yer aldık.

Baraj sorunu yok

HDP, barajı geçer mi sorusunu geçtik,Geçtiğimiz genel seçimlerde 19-20 bin oy aldık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 50 Bin oy aldık. Yani HDP 7 Haziran'da barajı geçecektir. Kobane olayları, Gezi dayanışması ve çözüm sürecindeki gelişmeler sebebiyle AKP'de kopmalar olacak ve AKP seçmeninin bir kısmı alternatif seçenek olarak bize oy verecektir. Diğer partilerden ve ilk defa seçmen olan gençlerden de halkımızın umudu partimize ilginin artacağını düşünüyorum. Emekçiler, ezilenler iktidarlar değişip bir türlü kaderi değişemeyenler, sömürü ve hırsız düzen partilerine mecbur ve mahkum değiliz. Artık bir seçenek var HDP var, umut var.

HDP, BDP'nin uzantısı olarak siyasete katıldınız. Parti üzerindeki olumsuz yargıları Lazın adayı olması algıyı  değiştirir mi ?

Toplumun, demokratik öznesiyiz. Vatandaşta kabahat bulmamız gerekiyor. Varsa bizimle ilgili olumsuz bir algı bu algıyı çalışarak değiştirmemiz lazım. Olumsuz algıyı kırmak için en büyük hamlelerimizden birini Cumhurbaşkanlığı için zaten yaptık. Laz kimliğim ile benim HDP aday adaylığım bile bu olumsuz algıların ne kadar yersiz olduğunun ispatı olacaktır. Son Cumhurbaşkanlığı seçimdeki genişlememizden hareketle 7 Haziran'daki seçimlerde de bunu örnek alarak Türkiye partisi vizyonu ile kent yerel dinamiklerinin bütününü temsil ederek başaracağımızdan eminim.

HDP şu süreçte iktidara 'en iyi muhalefet' yapacak parti olarak değerlendiriliyor, buna devam edecek misiniz?

Biz herkesin,yanı Türkiye’nin  partisiyiz. Tüm aday arkadaşlarımız çok değerlidir, hepsini kutluyorum. Hangimiz aday olursak olalım kendimiz adaymışız gibi partimizin başarısı için elimizden geleni yapacağız. Benim için biraz duygusal bir süreç. 2011'de de bağımsız aday aday olmuştum. Ben aday olarak gösterilmedim ama aday gösterilen arkadaşın bütün çalışmalarında adaymışım gibi bulundum ve çalıştım. Bu bizim partimizin ve geleneğimizin en önemli etik değeridir. Bu yönümüzle de diğer partilerden ayrılıyoruz.

NHA/SONER KILIÇ/MURAT GÖKKAYA

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat