Özdilek

Siyaset

Lastik’te anlaşma

Lastik-İş Sendikası’nın Brisa, Goodyear ve Brisa işyerlerinde yaklaşık 4 bin lastik işçisini yakından ilgilendiren, 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olacak yeni toplu iş sözleşmesinde taraflar anlaşmaya vardı.

3 Mart 2014 Saat: 17:37
Lastik’te anlaşma
Lastik’te anlaşma

Tüm maddeler üzerinde anlaşma sağlanırken, ücret maddelerinde de el sıkışılınca Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan ve Kocaeli Şube yöneticileri, bugün vardiya çıkışı fabrikalara giderek, işçiye bilgi verdiler.

İLK 6 AY YÜZDE 3.26

Varılan anlaşmaya göre lastik işçisinin ücretlerine yılın ilk 6 aylık süresince yüzde 3.26 oranında zam yapıldı. Bu yılın ikinci altı ayı ile önümüzdeki yılın her iki bölümündeki altışar aylık sürelerde maaşlara enflasyon oranında zam yapılacak. Sosyal haklarda yüzde 7-17 arasında değişen oranlarda artış sağlanacak. İzin, bayram, yakacak yardımı 820 TL oldu.

HİBE KREDİ

Bu arada, lastik işçisine 5 bin TL hibe kredi imkanı da sağlanıyor. İşçi, bu paranın 1.500 TL’sini fabrikalarından geri ödemesiz alacak. Kalan 3500 TL’yi ise, faizsiz biçimde 20 ayda geri ödeyecek. Bu arada, işçiye bir kereye mahsus olmak üzere 300 TL banka promosyon parası ödenecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat