Özdilek

Ekonomi

Lastik, çok hızlı gidiyor

Lastik-İş Sendikası’nın ikinci oturumunda sürpriz bir şekilde 28 madde geçti.

30 Ocak 2014 Saat: 22:24
Lastik, çok hızlı gidiyor
Lastik, çok hızlı gidiyor

Genel Başkan Abdullah Karacan, “Eşit işe eşit ücret maddesinden taviz vermeyeceğiz. Bu hakka sahip çıkan dünyadaki tek sendikayız. İşçilerimiz için en iyi sözleşmeye imza atacağız; kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, İzmit ve Adapazarı Goodyear fabrikalarında çalışan 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ikinci raundu, Derbent Uygulama Oteli’nde yapıldı. İdari maddeler çok hızlı geçti. 17 Ocak’ta başlayan görüşmelerin ilk oturumunda 59 maddelik sözleşmenin 5 maddesi üzerinde anlaşma sağlanmıştı.

Yapılan görüşmelerde aralarında önemli maddelerin bulunduğu 28 maddede anlaşma sağlandı. İşçilerin işverenden aldığı faizsiz borç para maddesi, geçtiğimiz dönem sözleşmeye konulan bireysel emeklilik ve işyeri temsilcilerinin çalışmaması maddesi olduğu gibi geçti. Buna göre lastik işçisi, yine işverenden 12 aylık brüt maaş kredisi alacak ve faiz ödemeyecek. Lastik-İş Sendikasının toplu iş sözleşmelerinde uzun zamandan sonra ilk kez ikinci görüşmede 28 madde geçmiş oldu.

Lastik-İş Sendikası’nın işveren verdiği 59 maddelik sözleşme taslağında işçilerin maaşlarına ilk 6 ay yüzde 7, ikinci 6 ay enflasyon, ikinci yıl ise enflasyon artı 2 puan oranında zam isteniyor. Sosyal haklarda ise ilk yıl yüzde 15 ile yüzde 25 oranında zam isteyen sendika, talep ettiği hakları alması halinde işçilerin ücretlerine yüzde 12 oranında zam yapılmış olacak. Verilen sözleşme taslağında eşit işe eşit ücret ve bireysel emekliliğin korunması, işçilere hayat sigortası yaptırılması gibi ek iyileştirmeler var. 3. Görüşme 13 Şubat saat 14.00’te yine Derbent Uygulama Oteli’nde. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat