Özdilek

Çevre

Lale satışları 18 Kasım’da başlayacak

Büyükşehir Belediyesi, 18 Kasım Pazartesi günü kentin 15 ayrı noktasında 9 renk lale satışına başlayacak

11 Kasım 2013 Saat: 13:21
Lale satışları 18 Kasım’da başlayacak
Lale satışları 18 Kasım’da başlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin 15 ayrı noktasında lale satışına başlayacak. 150 bin adet siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonları ile karışık olmak üzere 9 renk lalenin satışı 18 Kasım Pazartesi günü start alacak. 30 bin paket olarak hazırlanan 150 bin lale soğanının bir paketi 2 TL’den satılacak. Vatandaşlar yetiştirdikleri lalelerle Nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan ‘En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin’ yarışmasına katılabilecek.

 

LALELER BALKONLARDA AÇACAK

Kocaeli’ne rengârenk görünüm katmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi,  kenti baştan aşağı süsleyecek laleleri satmaya başlayacak. Lalenin anavatanı olan ülkemizde özellikle Kocaeli’de insanımıza bu bitkiyi benimsetmeyi amaçlayan Büyükşehir, lale soğanlarını piyasanın altında maliyetine veriyor. İçerisinde 5 adet soğan bulunan paketler tanesi 2 Liradan satılacak. Yapılan bu çalışmayla yol kenarlarında ve parklarda görmeye alıştığımız laleler artık bahçelerde, balkonlarda ve saksılarda da açacak.

 

GEBZE’DEN KANDIRA’YA

Lale soğanları İzmit’te Anıtpark, Belsa, Cumhuriyet parkı önünde satılacak. Ayrıca Kocaeli’nin tamamına yayılması amaçlanan proje kapsamında, Dilovası, Çayırova, Darıca, Gebze, Başiskele, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Kartepe, Derince ve Körfez’de belediye hizmet binalarının önünden satışlar yapılacak.

 

EN GÜZEL LALE HANGİSİ?

Nisan ayında yapılacak olan ‘En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin’ yarışmasına katılmak isteyenlerin lalelerini alıp ekmeleri gerekiyor. Yarışmaya katılacak vatandaşların, aldıkları laleler ve yanında verilen satış fişi ile Nisan’ın ilk haftası Sekapark’a başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yarışmaya standartlarda bulunan 9 çeşit lale ile katılınalabilecek. Saksının çapı 29 santimetreyi geçmeyecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, lale satış noktalarından bilgi alabilecek.

 

PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Yarışmacılar, geleneksel 7. Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için festival günü Sekapark'a, saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katılacak. Yarışma günü saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edilecek. Birinciye 2000 lira, ikinciye 1500 lira, üçüncüye 1000 lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Ödül töreni Sekapark'ta aynı gün yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat