Özdilek

Çevre

Lale Festivali renkli görüntülere sahne oldu

İlimiz de bu yıl 7’ncisi düzenlenen en güzel lalelerin yarıştığı Lale Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan ve güneşin keyfini çıkarmak isteyen binlerce kişi sahile koştu

6 Nisan 2014 Saat: 17:54
Lale Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Lale Festivali renkli görüntülere sahne oldu

İzmit Sekapark’ta düzenlenen En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin sloganıyla başlatılan Kocaeli Lale Festivali’nde binlerce kişi güneşin ve görsel şölenin tadını çıkardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yarışmaya katılan 415 kişi, en güzel laleyi yetiştirdiğini ispatlamak için kıyasıya mücadele etti. Farklı renk ve çeşitte 415 lale, en güzel lale seçilebilmek için jürinin karşısına çıkarıldı. Yarışmacıların yetiştirdikleri farklı şekillerdeki saksılarla süsledikleri 415 lale, 8 kişiden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesinden geçirildi. Laleler rengin önemli olmadığı, ne kadar iyi bakıldığı, yapraklarının açıklığı, dallarında bir yıpranma olup olmadığı, dış etkilerden etkilenip etkilenmediği, lalede bir hasar olup olmadığı gibi değerlendirmelerden geçerek puanlamaya tabi tutuldu. 

AİLELER VE ÇOCUKLAR FESTİVALİN TADINI ÇIKARDI
Evlerinde yetiştirdikleri lalelerle yarışmaya gelen Kocaeliler, havanın güzel olmasını da fırsat bilerek eşleri çocuklarını da alarak Sekapark’a geldi. Aileleriyle birlikte gelen çocuklar anne babalarının yarışma sonuçlarını beklediği sırada Sekapark içinde bulunan eğlence alanlarındaki oyun alanlarında oynayarak, çimen üzerinde takla atarak ve uçurtma uçurarak doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı. Yarışmanın sonucunu bekleyen aileler de bekledikleri süre içerisinde bahar mevsiminin sunduğu güzel havayı piknik yaparak değerlendirdi. Festival alanında piknik yaparak eğlenen aileler, 7.’si düzenlenen etkinliğin çok güzel olduğunu ve yarışmadan çok baharın tadını çıkardıklarını dile getirdi.

LALELER BİRÇOK DEĞERLENDİRMEDEN GEÇİYOR
Laleleri çeşitli kriterlerde değerlendirdiklerini ifade eden jüri üyesi, Kocaeli Çiçekçiler Derneği Başkanı Ahmet Çelebi, şöyle konuştu: “Kriterlerimizde ilk önce lalenin dikliğine bakıyoruz, ebadına bakıyoruz. Laleyi bir yerden sökmüş mü, kendi emek vermiş mi bu bizim için çok önemli. Ayrıca, lalenin saksısına, ebadına, boyuna, neler yapmış bütün içeriklerin hepsini inceliyoruz. Halkın çoğunun laleleri kendi yetiştirdiğine, kendi kültürüne sahip çıktığını görüyoruz. Bunun için halkımıza teşekkür ediyoruz.” 

EN GÜZEL LALEYE İKİ BİN LİRA ÖDÜL
Saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen lalelerin diskalifiye edildiği yarışmada birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Akşam saatlerinde sonuçların açıklanacağı yarışmada dereceye girenler ödüllerini Park Bahçeler Şube Müdürlüğü’nden alabilecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat