Özdilek

Güncel

KYÖD'de kazanan Mehmet Toker

KYÖD'de kazanan belli oldu. 4 oy farkla. Mehmet Toker kazandı.

29 Mayıs 2016 Saat: 23:32
KYÖD'de kazanan Mehmet Toker
KYÖD'de kazanan Mehmet Toker

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin 13. olağan kongresi KYÖD Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Mevcut başkan Turgay Yılmaz’ın aday olmadığı kongrede mevcut yönetimden Kahraman Yüce ve Mehmet Toker aday olarak yarıştı. 723 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede divan başkanlığı Tamer Solakoğlu üstlendi. Kongre CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Baro Başkanı Sertif Gökçe, İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Tolga Ok ve çeşitli dernek başkanları ve KYÖD üyeleri katılım gösterdi.

4 OY FARKLA TOKER KAZANDI

723 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede 438 KYÖD üyesi oy kullandı. Kullanılan oylardan 1 tanesi boş 1 tanesi ise geçersiz sayılırken Mehmet Toker 220, Kahraman Yüce ise 216 oy aldı. Böylelikle Mehmet Toker 4 oy farkla genç rakibi karşısında seçimi kazanmış oldu. 

İYİKİ KYÖD VAR

Kongre’nin açılış konuşmasını yapan mevcut KYÖD Başkanı Turgay Yılmaz, “Dün olduğu bugünde misyonuna uygun çalışmalara imzat atan bir KYÖD var önümüzde yıl 70.yılını kutlayacakKoca bir çınar olan KYÖD’ün büyümesi için bende bir su döktüysem ne mutlu bana. KYÖD’e kim başkan gelirse gelsin. Bende bir başkan gibi çalışacağıma söz veriyorum. İyiki varsınız İyiki KYÖD var” ifadelerinde bulundu.

KYÖD KAZANACAK

Dilek ve temenni bölümünde konuşan Baro Başkanı Sertif Gökçe, “KYÖD Türkiyemizin en önemlisi Kocaelimizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. KYÖD Kenti düşünen kent bilincini geliştiren bir kurumumuzdur. Ülkemizde STK’ların çok gerilediği bir dönemde KYÖD kongresinin önemi çok daha artmaktadır. KYÖD Kocaeli Barosu içinde çok önemli aynı değerlere sahibiz. Biz geçmişte olduğu Kocaeli Barosu ve KYÖD olarak iş birliği yaptık. Bugünde yapmaya devam edeceğiz. Ben seçimi kazananın şahıslar değil KYÖD olacağını düşünüyorum” dedi.

KYÖD, KENTİN ORTAK AKLI

Oy kullanma işlemi öncesinde konuşma yapan adaylardan Kahraman Yüce, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği temel ilkeler doğrultusunda kişilik kendini sürekli yenilyen, çağdaş ve akılcı bir gençliğin yetişmesine imkan sağlamak günümüze baktığımızda mecburi bir durum haline gelmiştir.  KYÖD kentteki STK’lar için bir çatı kabul edilerek kentin ortak aklı olmuştur.  Derneğimizin tüm birikimlerinden faydalanarak derneğimizi geliştirmek sözümüzdür” ifadelerinde bulundu.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ KOYACAĞIZ

Konuşmalarına devam eden Yüce, “KYÖD değeriyle bu kentin en büyük gücüdür. Genç yaşımda Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birinde başkan adayı olmak benim için büyük gururdur. Büyük ve istek bir arzu ile gerçekleştirdiğim KYÖD yönetim kurulu üyeliğinde KYÖD’ü çok daha iyi öğrendim.  2 yıl önce KYÖD yönetim kurulu üyesi olurken 1947 yılında KYÖD’ü kuran gençlerin cesaretini kendimde gördüm.  KYÖD’de yetişecek gençler için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyacağız” şeklinde konuştu.

YAŞIN, GENÇ OLMANIN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK

Yüce’den sonra kürsüye çıkıp konuşan bir diğer aday Mehmet Toker, “Burada yaşın aslında çok bir önemi yok. Yaşınız ne olursa olsun içinizde heyecan varsa en iyi şekilde hizmet vermek için çalışırsınız. Bu kenti kim yönetirse yönetsin. Hiç bir kimsenin yok sayamayacağı saygı duyacağı dinamik bir KYÖD’ün olması bu derneğin önceliğidir. Bu ülkede gençlik geleceğimiz. Bundan hiç kuşku yok. KYÖD’te başkanlık yapacak üyelerimizin yaşının hiç bir önemi yok. Önemli olan bu görevi istemek bunun için heyecan duymaktır” ifadelerinde bulundu.

YARIM BIRAKTIĞIM HİÇ BİR İŞ YOK

Konuşmalarına devam eden Toker, “Bu derneğin kurucu üyesi olarak ve görevden hiç bir zaman kaçmayan, kendini bu kente hizmete adamış biri olarak KYÖD’e ve bu kente tekrar öncülük etmek adına çalışmalarda bulunduk. Ben kurumsallığı çok önemsiyen biriyim. Benim için kurum tüm kişilerden önce gelir. Bundan sonra ki 2 yılımı KYÖD’ün kentin ihtiyaçlarını karşılayacak bir kurum haline getirmek adına vereceğim. Benim yarım bıraktığım hiç bir işim olmadı” dedi.

Haber: Ahmet HAZER

 

KAHRAMAN YÜCE’NİN YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Asil

Kahraman Yüce, Nejat Gacar, Barkın Karan, Piraye Gök, Çağla Arslan, Özgür Mehtap, Anıl Ümit Termelioğlu, Murat Kanbur, Özlem Tegün

Yönetimi Kurulu Yedek

Cumhur Küçükbalkan, Barış Dönmez, Ömer Ödemiz, Ümit Yılmaz, Ozan Cangir, Oğuz Çakır, Güneş Kayalı, Nazlıgül Opak, Mehmet Şahin

Denetim Kurulu

Akif Yılmaz Kavafoğlu, Nazım Gençtürk, Volkan İnanç,

Denetim Kurulu Yedek

Nurhan Solakoğlu, Umutcan Özak, Ali Ocaklı

Disiplin Kurulu Asil

Semra Başlak, Nadir Birok, Yalçın Kayalı, Hasan Ömer Gültekin, Turgay Yılmaz

Disiplin Kurulu Yedek

Mahir Dönmez, Şeyda Erken Sabit Dur, Hasan Dal, Fikriye Aslandere

MEHMET TOKER’İN YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Asil

Ufuk Pekmertol, Didem Turan, Cemil Çetin,  Veysel İnaltekin, Bahar Uzman, Ayfer Öz, Ayşin Konak, Pelin Emir

Yönetim Kurulu Yedek

Aykut Çelik, Hüseyin Cemal, Demet Arslanbaş, Muharremt Köse, Hakan Yılmaz, Sinan Demir, Muharrem Çelik, Umur Alkan Akbacak, Erdem Çakır

Denetim Kurulu Asil

Atakan Sonugelen, Feridun Adımayan, İsmail Birtürk

Denetim Kurulu Yedek

Suavi Oktay, Bülent Altınyaz, Emrah Uçar,

Disiplin Kurulu Asil

Saffet Koşar, Fatih Mehmet Çağlar, Ömer Keskin, Tuğman Kayalı, Adnan Sancak

Disiplin Kurulu Yedek

Semahat Gün, Mahmut Çimen, Ezgi Ulugün, Bora Büyüktombak, Gürkan Aydın

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat