Özdilek

Ekonomi

KYÖD POSCO’nun Öğrenci Bursunu Kaygı Verici buldu!

Posco Assan Grubunun kentimizde sadece 5 öğrenciye burs verecek olmasına KYÖD yönetim kurulundan sert tepki geldi.

13 Kasım 2012 Saat: 12:40
KYÖD POSCO’nun Öğrenci Bursunu Kaygı Verici buldu!
KYÖD POSCO’nun Öğrenci Bursunu Kaygı Verici buldu!

 Kocaeli’nde büyük bir yatırım yapan ancak 5 öğrenci gibi komik bir rakamla burs vererek kamuoyuna şirin gözükmek isteyen Posco Assan Gurubunu bu tavrından dolayı eleştiren yönetim kurulu adına açıklamada bulunan Başkan Haşmet Belen, “Eğer POSCO teknolojik gelişmeye 5 öğrenciye burs miktarı kadar önem veriyorsa kentimizin çevresel geleceğinden korkmaktayız” dedi.

 

SADECE 5 ÖĞRENCİYE BURS

KYÖD Başkanı Haşmet Belen yaptığı açıklamada, “10 Kasım günü yerel gazetelerimizde yer alan haberden POSCO ASSAN grubunun Kocaeli Üniversitesinde okuyan 5 öğrenciye burs vereceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu haberin Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Sezer Ş. Komsuoğlu’nun katılımı ve beyanlarıyla ayrı bir zenginlik içermekte olduğu da tarafımızdan müşahede edilmiştir” dedi.

 

KOÜ REKTÖRÜNÜN İLGİSİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Bir sanayi kuruluşunun öğrenciye burs vermesi normal ve teşvik edilmesi gereken bir durum olarak gördüklerini ve olayın bu yönüne hiçbir itirazları olmadığını dile getiren Belen, “Tepkimizi oluşturan olgu sadece 5 öğrenciye burs verilecek olmasıdır. Bu yönüyle oldukça yetersiz bir konunun Kocaeli Üniversitesi Rektörü’nün ilgi ve katılımına mazhar olması düşündürücüdür. Hatırlatmak isteriz ki Kocaeli Üniversitesi’nin 60.000 öğrencisi olduğu telaffuz edilmektedir. Yerel gazetelerimiz için de bu kapsamda bir olayın haber değeri taşımasına ayrıca dikkat çekmek isteriz. Kentimizin marka kıymetinin bu kadar düşmüş olmasını ibret ve teessürle izlemekteyiz. Bugün emekli öğretmenler dahi bu kapsamda burs tahsis etmekte ancak toplumla paylaşmaktan imtina etmektedir” şeklinde konuştu.

 

KENTİMİZİN ÇEVRESEL GELECEĞİNDEN KORKMAKTAYIZ

Başkan Belen sözlerini şöyle sürdürdü, “Söz konusu haberden öğrendiğimiz kadarıyla ve Posco Tj Vakfı Genel Müdürü LEE WOO-İN’in beyanatına göre POSCO ASSAN sadece teknolojiye değil eğitime de AYNI ORANDA ÖNEM VERMEKTEYMİŞ. Durum böyleyse bu fabrikanın son teknolojiyi kullanacağı ve çevreyi kirletmeyeceği söylemi de tetkike muhtaç bir konu haline gelmektedir. Eğer POSCO teknolojik gelişmeye 5 öğrenciye burs miktarı kadar önem veriyorsa kentimizin çevresel geleceğinden korkmaktayız. Beyanatın devam eden cümleleri de manidardır. Posco, AFRİKA ve ASYA gibi birçok farklı ülkede üniversite öğrencilerine burs vermekte bu sayede hem onların eğitimine katkıda bulunmakta hem de Güney Kore’yi tanıtma fırsatını bulmaktaymış.

 

GÜNEY KORE’NİN BÖYLE BİR TANITIMA İHTİYACI YOK

Sayın Genel Müdüre bir cevap vermek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Afrika veya Asya’nın gariban bir ülkesi değildir. 5 kişiye burs verilmesi ne ülkemiz ne de kentimiz için büyük bir önem aksettirmez. KYÖD olarak mütevazi bir dernek olan bizler dahi senede 50 öğrenciye burs vermekteyiz. Ayrıca oradaki şehitlerimizin kutsal hatırasının yarattığı bağ varken Güney Kore’nin böyle bir tanıtıma da ihtiyacı yoktur.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat